22.1 C
Pals
Dissabte, 15 juny 2024
- Publicitat -

Augmenten els casos COVID al Baix Empordà, tot i que no és alarmant

Els experts sanitaris fan una crida a utilitzar la mascareta en cas de tenir símptomes, encara que els casos no són virulents

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Al llarg de les últimes setmanes, s’ha comptabilitzat un augment de casos Covid-19 al Baix Empordà. A més, hi ha pacients ingressats/des, una situació que no veia als hospitals des de feia mesos. L’increment ha coincidit amb el pic de les vacances d’estiu i amb la retirada de la mascareta obligatòria dels espais sociosanitaris com centres de salut, farmàcies o residències, on avui dia és només recomanable dur-la.

Ara bé, els experts mèdics avisen que la variant de Covid diagnosticada actualment és poc perillosa i força contagiosa, ja que provoca símptomes poc virulents similars als d’un refredat, en la majoria de casos. La doctora Roca Toda, cap del servei de Medicina Interna de l’Hospital de Palamós, explicava que “fins ara no teníem pacients ingressats i, en els últims quinze dies hem vist repunt i llavors això és el que ens fa posar una mica no alerta”. La doctora detallada que les persones ingressades tenen més de 70 anys i que el repunt té relació amb la mobilitat actual que hi ha a la zona, a l’estar en una època de molt turisme.

Per això, encara que la situació no sigui greu “de moment”, Roca recomana que en cas de tenir simptomatologia respiratòria, s’utilitzi la mascareta com a prevenció. Sobretot, si estem en un lloc que hi ha molta gent i, així, evitarem infectar amb el virus a les persones del nostre voltant.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni activa el servei 24/7 a la deixalleria municipal

Per poder accedir a la deixalleria fora de l’horari habitual, es pot obrir la porta d’accés amb un codi vinculat al document d’identitat del titular de la taxa d’escombraries.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -