13.8 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Augmenten les atencions d’urgències a l’hospital de Palamós aquest estiu

Tot i que el còmput total de pacients és menor al de 2018, les visites a urgències fetes a l'hospital de Palamós han estat unes 400 més en relació a l'any anterior

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els serveis d’urgències de l’Hospital de Palamós han donat a conèixer a través d’un informe les dades d’atencions realitzades aquest estiu, on es comptabilitzen també els quatre Centres d’Atenció Primària i uns altres dos consultoris (Sant Antoni i l’Estartit). Durant els mesos de juny, juliol i agost, s’han atès a 54.204 pacients, el que suposa un descens del 4% del còmput global en relació a les visites realitzades l’estiu del 2018. De totes formes, sí que s’ha incrementat el volum de visites fetes a l’hospital de Palamós, passant de 20.002 a 20.379 d’aquesta temporada estival.

Pel que fa a la procedència dels pacients atesos, el 42% d’aquests provenen de llocs de fora del Baix Empordà, mentre que el 58% restant son persones censades i residents a la comarca. Aquesta xifra d’usuaris no residents ha manifestat una tendència ascendent en relació a la temporada turística: mentre que al juny aquest percentatge era del 24%, al juliol pujava fins al 39% i, a l’agost, suposava el 54%. L’agost també ha estat el mes en què s’ha atès més nombre de pacients.

Altrament, la mitjana de visites diàries a l’estiu puja fins a les 300, mentre que la resta de mesos que no formen part de la temporada estival es manté en unes 150.

Finalment, en relació a les dades de l’any passat, s’han registrat un 4% més de casos de major gravetat. El temps d’espera de les visites de menor gravetat s’ha situat en una mitjana de 57 minuts i, a l’agost, era de 63.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Recomanació literària: “Pètals de dia i pètals de nit¨ d’Ada Jiménez i Marta Montañá

Aquesta setmana, la Maria Teresa Calabús, de la Llibreria El Cucut de Torroella de Montgrí, ens recomana aquest llibre...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -