Primer festival de robòtica educativa de Palafrugell

Aquest divendres tindrà lloc el primer Festival de Robòtica Educativa de Palafrugell. Amb el nom “Palaribòtica 2018”, l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament i els centres educatius municipals de Palafrugell organitzen aquest festival al pavelló poliesportiu de la vila.

Les activitats s’iniciaran a les 9 i mitja del matí amb un taller de Bee Bots i altres activitats robòtiques destinades a l’alumnat de P-5 i 1r de Primària de tots els centres escolars de Palafrugell. Paral·lelament, des de les 10 i mitja del matí fins a les 12 i mitja del migdia es podrà veure una mostra de robòtica a càrrec dels nois i noies d’Educació Secundària de tots els centres educatius del municipi.

Albert Tané, regidor d’educació de Palafrugell, considera que les habilitats i coneixements relacionats amb la robòtica haurien de formar part de l’educació dels nens quan més aviat millor. Segons Tané, igual que l’anglès s’ensenya als nens des del primer moment que entren a l’escola perquè es familiaritzin amb la nova llengua, s’hauria de fer el mateix amb la robòtica perquè aquest món no els resulti estrany quan es facin grans.

Palafrugell ha estat un municipi pioner a Catalunya en la introducció d’aquests coneixements dintre del currículum educatiu. Des de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament reconeixen que encara queda molta feina per fer, però afirmen que la bona resposta dels nens és un símptoma de què les coses s’estan fent bé.