7.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

El poder dels museus també arriba al Baix Empordà

El Dia Internacional dels Museus se celebra el dimecres 18 de maig

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La cultura arriba a les portes dels museus. I es que tots els visitants curiosos i amb ganes de descobrir més sobre l’art, el coleccionisme o les antiguitats podran descobrir a través de diverses activitats els museus i coleccions tant del Baix Empordà com de les comarques gironines. Ho podran fer el dimecres 18 de maig, en el marc del Dia Internacional dels Museus.

A Palafrugell el Museu del Suro ja ha dut a terme algunes de les activitats aquest cap de setmana però tots els interessats poden gaudir de la jornada de portes obertes el proper dia 18 de maig en els seus horaris habituals. A més, podran gaudir també de la jornada de portes obertes a la Torre de Guaita de Sant Sebastià i al Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario.

Pel que fa a la Bisbal d’Empordà, el Terracotta Museu oferirà quatre visites guiades repartides entre el cap de setmana del 21 al 22 de maig. La primera sortida es farà a les 10:30 h i la segona a les 12 h. A partir d’aquesta visita guiada a l’exposició permanent es pot copsar la importància que ha tingut i encara té el sector de la ceràmica a la Bisbal. Per dur a terme aquesta activitat, caldrà realitzar una reserva prèvia.

Els museus de les comarques gironines

La cultura també s’estén per altres zones de Girona. A la capital de la provincia, el 18 de maig celebren una jornada de portes obertes al Museu d’Història dels Jueus. A més, a Girona també se celebra un taller al Centre de Dia del municipi. El MAC-Girona preten apropar el museu i les cultures que representa al col·lectiu d’usuaris del Centre de Dia de Girona a totes les persones sense cap exclusió.

A la comarca de l’Alt Empordà també s’uneixen a aquest Dia Internacional dels Museus. El Museu de l’Empordà de Figueres realitza una visita guiada a les 19 h el dia 18 de maig. La visita recorrerà l’exposició de les “Noves adquisicions (2019-2021), i es farà a càrrec d’Eduard Bech Vila, el director del mateix museu. Per realitzar aquesta activitat caldrà una reserva prèvia.

A més, l’Ecomuseu Farinera, de Castelló d’Empúries, realitza una jornada de portes obertes durant tot el Dia Internacional dels Museus. El Museu de la Vila de Peralada també celebra la diada dels museus amb una jornada de portes obertes. Els visitants podran veure el claustre romànic de Sant Domènec, un espai que conserva capitells amb escenes bíbliques de la vida quotidiana de l’època medieval.

A la resta de Catalunya també es podran realitzar més de 230 activitats al llarg del 18 de maig i el proper cap de setmana del 21 i 22 de maig. Podeu consultar la resta d’activitats a la pàgina web de Patrimoni Cultural de la Generalitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -