Hotel Sant Roc | Imatge d'arxiu
Hotel Sant Roc | Imatge d'arxiu

Martí Sabrià, gerent de la Unió d’Hosteleria i Turisme Costa Brava Centre, ha fet balanç de l’agost pel que fa a l’ocupació hotelera i encara que no tenen les xifres tancades, ha dit que potser hi ha hagut una “reculada minúscula”, però no més d’un punt i mig per sota de l’any passat, i ha dit que “ha estat bé i ja és el nivell”, ja que els preus s’han assemblat molt als de l’any passat. D’aquesta manera, “ha anat bé perquè s’ha mantingut l’ocupació i el preu”.

També ha dit que s’ha de tenir en compte que l’any 2017 es van batre rècords d’ocupació perquè la temporada va ser de maig a setembre, i que per tant haver mantingut el percentatge d’ocupació en relació a un any “excepcional”, ja està bé, i més tenint en compte que el sector és molt “sensible als canvis de les families.”

A banda de l’afectació del clima en relació a altres països europeus, també ha fet referència a l’obertura de noves destinacions turístiques.

De totes maneres, malgrat haver rebut menys clientela, “han gastat més”, i per tant, “si el que ens ens interessa és saber el volum de facturació, sembla que més o menys s’ha mantingut.”