9.2 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

Les barques d’arrossegament de la flota de Palamós salpen de nou

Des de la confraria de Palamós estan "indignats" per aquest repartiment de dies de veda i l'aplicació de les noves normatives europees. 

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les barques d’arrossegament de la flota de Palamós han salpat altre cop després d’estar 10 dies aturades en el marc del compliment de la reducció dels dies de pesca contemplada en la normativa del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Tot i això, des de la confraria de Palamós estan “indignats” per aquest repartiment de dies de veda i l’aplicació de les noves normatives europees.

El patró Major de la Confraria de Palamós, Miquel Mir, explica que amb l’últim canvi en la normativa europea de subvencions han hagut de fer aquesta aturada de 10 dies. Totes les aturades que fan les confraries són subvencionades per la Unió Europea, tal com explica Miquel Mir.

Cal recordar que la tardor és una època on les captures disminueixen i una veda de 10 dies no ha servit per fer créixer el peix, tal com explica Mir. A més, afirma que els dies per poder pescar en dies laborales s’han anat reduïnt any rere any.

Miquel Mir explica que amb l’aplicació de les noves polítiques estan una mica “indignats”. Això es deu a que al port de Palamós ja s’havien fet dos mesos de veda i porten anys impulsat diverses accions per ser més sostenibles a l’hora de pescar. A més, el repartiment de dies de veda a la resta de ports no ha estat equilibrat i el Port de Palamós s’ha vist perjudicat.

Des de la confraria de Palamós volen recórrer a aquesta decisió del nombre de dies de veda i intentar equilibrar la situació a tots els ports de Catalunya, ja que Palamós i alguns ports de les comarques gironines s’han vist perjudicats per aquesta nova normativa europea.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×21 – 28 febrer 2024

TRACKLIST SAINT MOTEL – MY TYPE SCOUTING FOR GIRLS – THIS AIN’T A LOVE SONG BLUR – COFFEE & TV VANCE JOY –...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -