L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Begur ha decidit homenatjar al dibuixant i director artístic Jordi Macabich i Potau a través d’una exposició. Per això, ha fet una crida als veïns del municipi perquè hi col·laborin, cedint dibuixos i il·lustracions personals.

Està previst que la mostra es faci entre el 7 i el 30 de març a la sala d’exposicions del Centre Cultural Escoles Velles de Begur. Sota el nom “Jordi Macabich, entre amics”, l’Ajuntament vol que aquesta exposició serveixi per recordar la persona de Macabich i la seva relació amb el municipi.

El dibuixant de còmic, que va morir fa tres anys, va conèixer Begur arran de la seva dona, Violeta Suárez, amb qui va tenir una relació tant sentimental com professional. A Begur, Macabich era molt conegut i havia participat a la revista municipal Es Pedrís Llarg, així com altres publicacions com TBO, Pulgarcito i Rialles de Por. Alhora, sovint havia retratat a begurencs amb el seu llapis, a qui després regalava els dibuixos. Destacava per la seva faceta humorística i el fort caràcter del seu traç, influït pels grans mestres americans.