24.6 C
Pals
Divendres, 17 setembre 2021
- Publicitat -

Begur surt del sistema de les banderes blaves

Temps de lectura: 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Begur ha decidit abandonar l’associació internacional que lliura les banderes blaves, un dels distintius de qualitat de les platges, clubs nàutics i ports esportius. Enguany dues de les platges begurenques, Sa Riera i Aiguablava, han perdut la bandera blava. El govern municipal qüestiona el sistema, perquè els criteris no són clars. L’alcalde, Joan Loureiro, ha afirmat a TV3 que les auditories són inexistents i els criteris, “poc rigorosos”. Loureiro ha destacat que a Aiguablava s’ha perdut la bandera blava “perquè hi ha una rampa d’accés a la platja que no compleix; però l’any passat, quan ens la van donar, també hi era”. A més, ha insistit que “això vol dir que els criteris, d’un any per l’altre, van canviant i això és molt poc fiable”.

Enguany la Costa Brava compta amb 28 platges amb la bandera blava, 18 de les quals al Baix Empordà. A l’estat espanyol, les banderes blaves les lliura són l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental. L’entitat té en compte aspectes com les condicions higièniques, de seguretat, d’accés o l’oferta complementària i de lleure. L’ADEAC assegura que els requisits per obtenir-les són clars i transparents. Per aquest motiu, atribueix la decisió de l’Ajuntament de Begur al fet que Sa Riera i Aiguablava hagin perdut la bandera blava aquest any.

A més, recorda que casos com el de Begur, en què aquest any no s’ha renovat la bandera, poden dependre de la manca d’informació que se’ls ha fet arribar en qüestions com els accessos o els punts de socors. L’associació també remarca que participar en aquest sistema és voluntari. Begur és el primer municipi del Baix Empordà que surt del sistema de les banderes blaves. A l’Alt Empordà, Roses i l’Escala fa temps que han deixat l’associació internacional que les lliura.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Quants alumnes i docents hi ha confinats a les escoles del Baix Empordà?

L'Escola Guillem de Montgrí té un grup confinat: 24 alumnes i 1 docent, després que es detectessin 4 alumnes positius
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -