12.5 C
Pals
Dimecres, 8 desembre 2021
- Publicitat -

Benvolguts futurs alcaldables

Carme Fenoll
Bibliotecària
Temps de lectura: 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Ara que comencen aquelles setmanes de trobadís casual a totes les places majors, les setmanes en les que rebrem amables cartes vostres a les nostres bústies i s’atendran tots els nostres precs, us exposo quines són les meves disquisicions sobre els propers anys.
Somnio en una república de llibreries i biblioteques, on aquests centres, funcionin com a veritables àgores ciutadanes. S’imaginen programar-hi debats ciutadans cada mes? I s’imaginen, com seria fer-ho en aquests centres que acullen persones de totes les procedències, hàbits i ideologies?

Seria fantàstic que les nostres escoles a l’Empordanet fossin un referent europeu en matèries com comprensió lectora o pensament computacional. I no una escola destacada, sinó totes com a conjunt. Seria impressionant posar-nos tots els objectius d’aquesta legislatura a 5 anys vista i treballar més per el mig termini que per el curt. Escoltar i aplaudir les bones pràctiques dels anteriors equips i aprofitar-les. No tenir maletes ni prevendes a repartir. Obrir els ajuntaments en horaris que representessin millor les necessitats dels ciutadans. Repensar la participació ciutadana i ser modèlics també en aquesta qüestió.

Tenir presents a les seves oracions les mancances a nivell de transport públic que arrosseguem des de fa un segle. Amagar les sigles per arribar als màxims consensos, premiar als veïns i constructors que es preocupen per fer més boniques les façanes i els carrers cada dia, escoltar més els nens i als joves (ja no veig alcaldables de menys de 40 ni tampoc gaires regidors d’aquestes edats). En cas de dubte, preguntar molt i tornar a preguntar, si cal. En els casos de fatiga, els nostres representants tindran dret a la millor barraca de pescadors de la comarca on, un dia a la setmana, ningú els destorbi perquè estaran pensant en nosaltres. Que tinguin una bona temporada de pesca!

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’hemeroteca digital de Josep Pla una realitat pel 2022

La Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Fundació Pla porten mesos treballant en aquesta hemeroteca digital
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -