9.1 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

Benvolguts futurs alcaldables

Carme Fenoll
Carme Fenoll
Bibliotecària
Temps de lectura: 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ara que comencen aquelles setmanes de trobadís casual a totes les places majors, les setmanes en les que rebrem amables cartes vostres a les nostres bústies i s’atendran tots els nostres precs, us exposo quines són les meves disquisicions sobre els propers anys.
Somnio en una república de llibreries i biblioteques, on aquests centres, funcionin com a veritables àgores ciutadanes. S’imaginen programar-hi debats ciutadans cada mes? I s’imaginen, com seria fer-ho en aquests centres que acullen persones de totes les procedències, hàbits i ideologies?

Seria fantàstic que les nostres escoles a l’Empordanet fossin un referent europeu en matèries com comprensió lectora o pensament computacional. I no una escola destacada, sinó totes com a conjunt. Seria impressionant posar-nos tots els objectius d’aquesta legislatura a 5 anys vista i treballar més per el mig termini que per el curt. Escoltar i aplaudir les bones pràctiques dels anteriors equips i aprofitar-les. No tenir maletes ni prevendes a repartir. Obrir els ajuntaments en horaris que representessin millor les necessitats dels ciutadans. Repensar la participació ciutadana i ser modèlics també en aquesta qüestió.

Tenir presents a les seves oracions les mancances a nivell de transport públic que arrosseguem des de fa un segle. Amagar les sigles per arribar als màxims consensos, premiar als veïns i constructors que es preocupen per fer més boniques les façanes i els carrers cada dia, escoltar més els nens i als joves (ja no veig alcaldables de menys de 40 ni tampoc gaires regidors d’aquestes edats). En cas de dubte, preguntar molt i tornar a preguntar, si cal. En els casos de fatiga, els nostres representants tindran dret a la millor barraca de pescadors de la comarca on, un dia a la setmana, ningú els destorbi perquè estaran pensant en nosaltres. Que tinguin una bona temporada de pesca!

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -