13.6 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Palamós engega un estiu més l’activitat Biblioplaça

La biblioteca es trasllada cada setmana a una plaça de Palamós oferint de manera totalment gratuïta el servei de consulta de llibres, revistes, premsa diària i activitats per fomentar la lectura

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Biblioteca Lluís Barceló i Bou de Palamós organitza, un any més, la Biblioplaça. La proposta té lloc durant els mesos de juliol i agost, cada tarda de 18 a 20 h, excepte els dijous, i durant una setmana a cadascun dels espais escollits. Els llocs d’enguany seran les places de Mas Guàrdies, de Mossèn Gumersind i de Vila-romà. L’activitat itinerant, promoguda pel Servei de Biblioteques de Catalunya, busca promoure la lectura a l’estiu en àmbits públics dels barris del municipi més allunyats d’aquest equipament.

La Biblioplaça es trasllada cada setmana a una plaça del municipi i, de manera totalment gratuïta, ofereix el servei de consulta de llibres, revistes i premsa diària per a adults, joves i infants. A més, compta amb la presència de dues dinamitzadores, que faran activitats de dinamització lectora i de promoció cultural.

Aquesta activitat permet apropar i facilitar la lectura als ciutadans d’una manera lúdica, donant a conèixer la Biblioteca. També, fomenta la convivència a partir d’una activitat de promoció cultural que genera nous espais de relació i vinculació entre el veïnatge.

3 ubicacions itinerants

La programació es va iniciar la setmana passada a la plaça de Mossèn Gumersind, al barri de Sant Joan. Les dues properes, del 10 al 21 de juliol, serà a la plaça de Mas Guàrdies, en l’àmbit de les Cases Noves; i del 24 al 28 de juliol, a la plaça de Vila-romà, al barri d’Es Pla.

La proposta es repetirà en els mateixos indrets durant el mes d’agost: així del 31 de juliol al 4 d’agost serà a la plaça de Mossèn Gumersind; del 7 a l’11 d’agost a la plaça de Mas Guàrdies; del 14 al 18 d’agost a la plaça de Vila-romà; i del 21 al 25 d’agost a la plaça de Mossèn Gumersind. Finalment, es tancarà el mes del 28 d’agost a l’1 de setembre a la plaça de Vila-romà.

En cas de pluja o mal temps l’activitat es traslladarà als locals municipals que l’Ajuntament de Palamós té en els respectius barris on s’ubiquen les places. Concretament, a l’equipament polivalent de la plaça de Mossèn Gumersind, a l’equipament municipal del barri d’Es Pla, i l’espai de Mas Guàrdies.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Lluís Molinas, periodista i activista cultural de Palafrugell

Ha mort Lluís Molinas, figura clau de la cultura a Palafrugell i impulsor del teatre amateur. El funeral serà aquest dissabte a les 12 h a l'església de Palafrugell. Molinas va ser escriptor, periodista, editor i col·leccionista. La seva última aparició pública va ser a l'abril, a la Fundació Josep Pla, on va parlar sobre la preservació del llibre “El Peix Fregit”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -