12.2 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

La Biblioteca Central Comarcal de la Bisbal, a un pas de l’enderroc parcial

La justícia ha desestimat el primer dels dos darrers recursos amb els que l’ajuntament confiava evitar l’execució de la sentència

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona en data 16 de juny de 2020 ha desestimat l’incident d’inexecució de la sentència d’enderroc de la Biblioteca Central Comarcal per causes legals amb el que l’Ajuntament de la Bisbal pretenia aturar l’enderroc. Després d’aquesta resolució, la darrera esperança per no haver de derruir parcialment la construcció radicaria en un segon incident d’inexecució per causes legals que seria el que tancaria qualsevol altra possibilitat de recurs per via judicial. El nou incident el podria presentar el Consistori bisbalenc si el jutjat contenciós resolgués al seu favor el recurs presentat pel veí demandant contra l’aprovació del nou pla general i el pla urbanístic de la zona de la biblioteca, la última qüestió que resta pendent de resolució judicial.

Quan el març del 2011 es van iniciar les obres de la biblioteca central comarcal de la Bisbal, feia mesos que un veí ja havia interposat un recurs judicial contra la construcció. Entre altres al·legacions, denunciava la il·legalitat de la obra a l’entendre que el projecte no respectava la distància mínima amb la vorera que assenyalava la normativa urbanística de la zona.

El Tribunal Contenciós Administratiu número 2 de Girona en data 28 de desembre del 2012 va dictar una sentència que donava la raó al demandant i ordenava l’enderrocament parcial de l’equipament. Un any més tard, el 22 de novembre de 2013, una nova sentència, ara del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ratificar la anterior, i amb ella la il·legalitat d’una construcció que no respectava la distància mínima prevista per l’ordenament urbanístic del sector.

Ara, transcorreguts 9 anys llargs de l’inici del procediment judicial, el litigi encara la recta final i només la resolució favorable un segon incident d’inexecució per causes legals seria la última esperança de l’ajuntament per evitar l’enderroc parcial d’un equipament que no s’ha arribat a inaugurar i ha costat un milió i mig d’euros de diners públics.

- Publicitat -
- Publicitat -

3 COMENTARIS

Comments are closed.

- Publicitat -

La fira Indilletres tanca la 6a edició amb bona afluència de públic però menys vendes

L’organització fa una gran valoració dels debats organitzats, que van tenir molt bona rebuda i seguiment.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -