10.6 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

Bon refresc km. 0? l’aigua de flors!

Bon dia família de l’empordanet !!!

Aquest, com cada any, també  està apunt d’arribar l’estiu i tot i que tenim una primavera molt mullada, regal del cel, quan fa sol escalfa moltíssim.

La costum de la major part de nosaltres és compensar aquesta calor amb begudes gasoses ben fresques i sovint poc saludables. Jo avui us convido a fer el vostre propi refresc amb una flor que ens ofereix la natura que us refrescarà, és saludable i molt bona de gust: la flor de la borratxa.

Sabeu de què parlo? De les flors blaves en forma d’estrella i fulles envellutades de petites punxes que hi ha a gairebé per tot el nostre paisatge de l’empordanet. Alguns recordem que de petits ens les menjàvem i en dèiem també “pa i peixet”.

La flor de la borratxa és dolceta i la fulla és molt aromàtica, en conjunt té un gust molt agradable.

Us explico la recepta per a fer aquest refresc tant meravellós:

Agafeu 11 flors de borratxa, dues fulles tendres, el suc d’una llimona, un litre d’aigua  i edulcorant al gust: melassa de cereal, d’atzavara, sucre de bona qualitat,…, jo normalment ho faig amb sucre daurat de canya ecològic que és el que més acostumats estem tots i n’hi solo posar 3-4 cullerades per litre. Feu un macerat de 24 hores amb aquests ingredients, els coleu i ho beveu ben fresc. Ja em sabreu dir l’èxit que heu tingut i a final de mes l’estalvi en refrescos comercials. Ah i si voleu tastar la meva haureu de venir a Ullastret. Jo fa uns 15 anys que vaig començar a fer refrescos amb flors i han desplaçat a tots els refrescos comercials, també en faig un de dolç sense sucre ni edulcorants per a diabètics. Esteu atents a Radio Capital que més endavant us passaré la recepta.

Que tingueu una bona jornada !!!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios