És bastant habitual escoltar el comentari que els mitjans de comunicació només expliquem males notícies i que tot són penes i no pas glòries. Avui, això és diferent. Avui parlarem d’un cant a la vida, a l’esperança i al futur de la nostra societat.

Aquesta setmana s’ha fet públic que Catalunya ha batut el seu propi rècord respecte a trasplantaments pediàtrics. Durant el 2018 s’han arribat a fer 53 trasplantaments, un més que el màxim històric fins ara, l’any 2009 amb 52. La fita és remarcable i no hi ha debat possible. D’una desgràcia com és perdre un ésser estimat floreixi la vida d’una altra persona cal celebrar-ho, sense cap mena de matís.

L’augment és gràcies a una nova tècnica anomenada split, és a dir, dividir. La divisió s’ha utilitzat en intervencions que permeten aconseguir dos trasplantaments de només un sol fetge. Durant aquest 2018 s’han efectuat 25 trasplantaments de ronyó, 15 de fetge, 8 de cor i 5 de pulmó, tots en pacients menors d’edat.

Aquest rècord històric però s’ha d’agrair als 12 donants vius de ronyó i de fetge però també als 28 cadàvers que han donat els seus òrgans. Des d’aquesta emissora, volem reconèixer, encara que per a alguns d’ells sigui a títol pòstum, el seu mèrit i el seu esperit solidari.