14 C
Pals
Diumenge, 28 abril 2024
- Publicitat -

Cal Bandarra rep el Premi Nacional d’Establiments Comercials Centenaris

El restaurant, situat a l’edifici de l’Hotel Plaja, celebra 104 anys de tradició gastronòmica a Begur amb aquesta distinció. Les seves arrels es remunten al 1918, amb la fundació del Mesó Plaja

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Cal Bandarra rep el Premi Nacional d’Establiments Comercials Centenaris pel seu segle d’història. El premi el va recollir Aitor Sumoy Gete-Alonso en representació de l’establiment. És el fundador i xef de Cal Bandarra, des de 2017. L’establiment ha estat reconegut per la seva trajectòria, vocació de servei i implicació constant en el teixit local.

La gala que organitza el Govern de la Generalitat, per mitjà del Consorci de Comerç Artesania i Moda del departament dEmpresa i Treball, es va celebrar la setmana passada. 

El punt de trobada de la societat begurenca

Cal Bandarra, situat a la plaça Pella i Forgas, és un dels restaurants més emblemàtics del poble. Les seves arrels tenen 104 anys d’història: l’origen del restaurant es remunta a l’any 1918, quan es va fundar Mesó Plaja, un negoci que va evolucionar des de fonda fins a hotel. 

Els primers propietaris, Joan Plaja Vinardell i Narcisa Gou Reig, van establir un referent gastronòmic i cultural a Begur. La Fonda Plaja, regentada durant molts anys per la família Plaja, es va convertir en un punt de trobada per locals i visitants, albergant esdeveniments socioculturals i acollint una clientela diversa, entre la qual personatges coneguts com el clarinetista Artie Shaw i fins i tot la famosa actriu Liz Taylor, durant la seva estada a Begur per rodar la pel·lícula ‘De repente el último verano’, el 1959. Fins i tot, va ser el lloc de fundació del Club de Futbol Begur i en va ser la seu social durant molts anys. 

El 2017, el xef Aitor Sumoy Gete-Alonso va donar una nova vida al restaurant de l’hotel amb Cal Bandarra, que posteriorment seria adquirit per la família Sumoy Gete-Alonso el 2018. La renovació i adaptació han preservat l’essència històrica de l’establiment, que segueix sent un testimoni viu de la rica tradició culinària i cultural del poble. Així, Cal Bandarra es consolida com un lloc de trobada contemporani, fusionant la tradició mediterrània amb les tendències gastronòmiques actuals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’arquitecta palafrugellenca Anna Sabrià, nominada en dues categories als Premis d’Arquitectura

Els Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2024 ja tenen els seus 24 projectes finalistes. En aquesta 26a edició, se n'havien presentat 80, i ara el jurat ha anunciat les obres candidates. Entre aquestes, n'hi ha tres que són de l'arquitecta de Palafrugell, Anna Sabrià. 
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -