Calonge fomenta la bicicleta entre els escolars

Aquest divendres es farà una pedalada conjunta de les escoles Pere Rosselló, Llevantí de Mar i La Sínia destinada als alumnes de quart de Primària

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni vol fomentar l’ús de la bicicleta al municipi i, en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, s’estan duent a terme diverses activitats a les escoles del municipi per assolir-ho. Les activitats estan vinculades a tallers d’accions com el manteniment i la reparació de les bicicletes. Per aquest divendres, està programada una pedalada conjunta dels alumnes de quart de Primària de les escoles Pere Rosselló, La Sínia i Llevantí de Mar.

La coordinació de les activitats es fa conjuntament entre l’àrea de Medi Ambient i les tres escoles anteriorment citades, i també hi participa la Policia Local. Les activitats van orientades i destinades als alumnes de segon, quart i sisè de Primària, precisament els cursos que donen fer finalitzades les etapes del Cicle Inicial, el Mitjà i el Superior.

Més enllà de la bicicleta, des del consistori volen promoure que es facin desplaçaments innecessaris amb vehicles, i recomanen fer-los sempre que es pugui a peu, en transport públic o vehicle elèctric. D’aquesta forma, es vol vetllar per reduir els efectes nocius en la qualitat de l’aire que té l’ús de vehicles i altres elements contaminants com pot ser el soroll.