6.3 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni i Palamós, entre les zones vulnerables per contaminació per nitrats

Hi segueixen formant part Corçà, Garrigoles, Parlavà, la Pera, Rupià i Vilopriu

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Generalitat de Catalunya ha publicat la llista actualitzada de les zones vulnerables per contaminació derivada de nitrats procedents d’origen agrari. L’Agència Catalana de l’Aigua ha inclòs 45 nous municipis en aquest document d’arreu de Catalunya, i que estan distribuïts en 21 comarques. Una d’elles és el Baix Empordà, i que té incidència en dos municipis: Calonge i Sant Antoni i Palamós.

La revisió que s’ha efectuat té a veure amb els resultats del darrer informe quadriennal per al període 2012-2015, també amb els de les xarxes de control dels Programes de Seguiment i Control fins al 2018 i, finalment, de les dades de nitrats provinents del Programa de vigilància i control sanitari de les aigües de consum humà de Catalunya del Departament de Salut.

Ja formaven part d’aquest àmbit vulnerable a la comarca els municipis de Corçà, Garrigoles, Parlavà, la Pera, Rupià i Vilopriu. Ara s’hi sumen, doncs, la localitat calongina i la palamosina.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Canvi de temps amb pluja, vent i ambient més fred

Vent de component nord-est, mala mar i pluja en dilluns amb una temperatura màxima molt més baixa que els dies anteriors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -