11.7 C
Pals
Dimarts, 30 novembre 2021
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni invertirà més de 860.000 euros per la nova deixalleria

L’espai on està situada l'actual no permet que hi hagi un creixement, un fet a causa del canvi estratègic en el sistema de recollida de residus passant de la contenerització a la recollida porta a porta, fent necessari encara més espai per la revalorització de residus.

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni farà una nova deixalleria a la zona del Parc d’Activitats Econòmiques, el pressupost de la qual està fixat en 860.649,69 €. A la parcel·la, propietat del municipi i situada just al mig del polígon industrial, hi haurà una planta de transferència dedicada a gestionar de forma més adequada els residus. El projecte, encarregat a EP Enginyeria Grup 7, es durà a terme el 2022 i les obres tindran una durada aproximada de cinc mesos.

La deixalleria actual, construïda fa més de 20 anys, ha quedat obsoleta i no compleix les necessitats que té el municipi, amb una població censada d’11.331 habitants que durant la temporada turística arriba a les 50.000 persones, multiplicant per cinc la xifra habitual. L’espai en què està situada no permet que hi hagi un creixement, un fet a causa del canvi estratègic en el sistema de recollida de residus passant de la contenerització a la recollida porta a porta, fent necessari encara més espai per la revalorització de residus. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni disposa d’una parcel·la, amb qualificació urbanística d’equipaments totalment compatible urbanísticament per ubicar-hi la nova deixalleria, que se situarà al carrer de la Verema, dins el polígon industrial d’activitats econòmiques. Així doncs, la nova deixalleria quedarà ubicada a menys de 500 metres del centre històric de Calonge i estratègicament just a l’entrada del municipi, amb la qual cosa qualsevol usuari que vulgui agafar la variant en direcció Girona, Barcelona o Palafrugell, només s’haurà de desviar 200 metres per trobar-la.

La superfície total de la parcel·la de la nova deixalleria és aproximadament de 3.064 m². De tipus mitjana, consistirà bàsicament en un circuit apte per a la circulació dels vehicles a dos nivells, un nivell inferior on se situaran la zona de serveis i la zona de contenidors –formada per 14 boxes- i un nivell superior on es troba el moll de descàrrega i el vial distribuïdor de les diferents àrees de descàrrega. També s’ha previst una àrea de maniobra per facilitar la tasca dels camions; la construcció de diferents magatzems –alguns, coberts-; espai per a l’emmagatzematge de RAEE; per dur a terme operacions de Reutilització i de Preparació per a la Reutilització; edificacions com l’oficina, vestidors i serveis sanitaris; una instal·lació solar fotovoltaica per autoconsum; la col·locació de paviment impermeable i cubetes de seguretat; tancada perimetralment mitjançant una tanca o mur amb una zona enjardinada amb vegetació i arbres per tal de reduir l’impacte visual; i les corresponents xarxes elèctriques, abastament d’aigua, telefonia i senyal d’internet, xarxa de sanejament i drenatge. Totes les operacions s’efectuaran sota les condicions de seguretat adients.

Les obres de a la nova deixalleria de Calonge i Sant Antoni consistiran en: moviment de terres; fonamentació i murs de contenció; drenatge (àrea de camions, d’accés i serveis, de les rampes d’accés i descens, edificacions); pavimentació (nivell superior i zona d’entrada, rampes i descàrrega, zona de contenidors, de magatzem i coberts, d’oficines exteriors i d’aparcament, d’oficines interiors); tancaments (exterior, edifici de serveis, cobert); instal·lació d’aigua i boques de rec; de sanejament; contra-incendis; elèctrica, il·luminació i telefonia. El pressupost previst per l’Ajuntament és de 706.525,03 € per la deixalleria i 154.124,66 € per la planta de transferència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Jordi Mias: “Hem recuperat dades del 2019, però encara falta recuperar alguns mercats”

Segons Jordi Mias Morell, president de la Costa Brava Verd Hotels, el sector hoteler ha experimentat una gran recuperació en les...
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -