21.2 C
Pals
Diumenge, 6 octubre 2024
- Publicitat -spot_img

Calonge i Sant Antoni talla un tram del passeig al trànsit arran del temporal de mar que ha engolit la platja

Calonge i Sant Antoni talla un tram del passeig al trànsit arran del temporal de mar que ha engolit la platja

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El temporal Nelson s’ha afegit a la garbinada que ja hi va haver a principis de març i ha continuant desgastant els escocells amb palmeres de la part de Torre Valentina. De fet, com ha explicat el regidor de Platges, Antoni Molina, ja n’hi ha hagut una que ha caigut després que les onades la descalcessin.

De punta a punta de Sant Antoni, el mar ha engolit la platja i ha obligat l’Ajuntament a prendre mesures. Entre l’espigó de l’Amistat i el del Mig, s’ha tallat el trànsit de vehicles per evitar possibles afectacions. I a tot l’àmbit des Monestrí i de Torre Valentina, la Policia Local ha acordonat la zona i s’han posat tanques alertant els vianants que no s’apropin. ‘Passeig malmès pel temporal. Perill!’, diuen els cartells que les acompanyen.

Molina explica que, a banda de la palmera que ha caigut, de moment no s’han registrat afectacions més greus. El regidor sí que admet, però, que encara ha de passar tot el cap de setmana abans el temporal no remeti. De fet, per diumenge Protecció Civil ja ha alertat que, a partir del migdia, les onades poden superar els 2 metres i mig a tota la costa.

“A veure què passa”, diu el regidor. Raoni Molina explica que, fins dimarts, no poden fer gran cosa més que no sigui prendre precaucions en espera que la garbinada amaini. Després, un cop el mar es calmi, caldrà veure si es retiren les palmeres o bé es reforcen. També, en funció del què els permeti Costes. “Sí que és veritat, però, que si traiem les palmeres les hem de substituir per alguna altra cosa, perquè fan de barrera de protecció del passeig; no podem prendre decisions a la lleugera”, concreta Molina.

Celeritat amb els nous espigons

Calonge i Sant Antoni fa temps que espera que es desencallin les obres dels nous espigons que han de permetre estabilitzar la platja i evitar que els temporals l’engoleixin. Els nous dics seran perpendiculars a la platja, perllongaran els que ara hi ha a tocar de la riera Aubi i de Palamós, i garantiran que durant tot l’any com a mínim l’amplada de la sorra sigui de 50 metres.

El regidor de Platges reclama a l’Estat que l’obra s’acceleri i recorda que, de fet, ja fa nou anys que s’està parlant del projecte. Raoni Molina explica que, un cop Costes va donar el vistiplau a la declaració d’impacte ambiental dels nous espigons, allò que cal ara és desencallar el finançament. “Si això es fes realitat aquest any, les obres podrien començar a l’octubre i nosaltres estaríem encantats, perquè això cada vegada va a pitjor”, concreta.

Molina també explica que, en paral·lel als nous espigons, caldrà fer “una gran aportació de sorra” a la platja de Sant Antoni i des Monestrí (que és la que quedarà fixada amb els dics). En xifra la quantitat en mig milió de metres cúbics. “El que cal és que des del Ministeri s’assigni la partida econòmica per al projecte, perquè es pugui licitar i començar a executar aquest any”, conclou el regidor de Platges.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -