14.3 C
Pals
Dissabte, 27 abril 2024
- Publicitat -

(Galeria) 8.000 persones omplen els carrers de Verges per veure el pas de la Dansa de la Mort

Verges ha celebrat l'inici de la Setmana Santa amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, atraient uns 8.000 visitants. Aquest esdeveniment històric, que remunta a l'Edat Mitjana, destaca per la processó de cinc esquelets que ballen, simbolitzant el cicle de la vida i la mort. La tradició busca ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Amb la participació activa dels residents, la nit s'ha omplert de representacions de la Passió de Crist, culminant amb una processó il·luminada per torxes i reafirmant el seu valor cultural.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Verges ha tornat a viure un dels seus dies més emblemàtics amb la celebració de la Dansa de la Mort, un esdeveniment que marca l’inici de la Setmana Santa i atrau milers de visitants, arribant aquest any a prop de 8.000 persones. Aquesta marxa litúrgica, una de les més antigues de Catalunya, ressalta per la seva singularitat i la participació massiva tant de residents com de forans, fent que la població del poble, que habitualment ronda els 1.100 habitants, s’incrementi notablement durant aquests dies.

La processó de Verges, que engloba aquesta dansa única, ha començat amb la marxa dels Manages, un espectacle que rememora escenes bíbliques i es veu encapçalat per un exèrcit de romans que recorren els carrers principals, tot seguit per l’esperada representació de la Passió de Crist, on 1.400 espectadors han pogut reviure els últims moments de Jesucrist. La nit s’ha il·luminat amb la tradicional Dansa de la Mort, protagonitzada per cinc esquelets que ballen al so d’un tabal, simbolitzant el pas inexorable del temps i el destí comú dels mortals.

L’origen de la dansa

L’origen d’aquesta dansa es remunta a l’Edat Mitjana, en un moment històric marcat per la pesta negra, i destaca per ser l’única de la seva mena que ha perdurat fins als nostres dies. Amb la intenció de preservar i difondre aquest patrimoni cultural, els organitzadors aspiren a que la Dansa de la Mort de Verges sigui reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, un procés que, tot i ser llarg i complex, es veu amb optimisme gràcies a l’unicitat i significat profund de la tradició.

El punt culminant de la nit ha estat la processó pels carrers medievals de Verges, convertits per a l’ocasió en una representació del camí de Jesucrist cap al Calvari. La via s’ha il·luminat amb torxes i closques de cargol plenes d’oli, creant una atmosfera única i reverencial. Aquesta processó no només inclou escenificacions de moments clau de la Passió, sinó que també es tanca amb la reverència de la Dansa de la Mort davant del Santíssim, simbolitzant la connexió entre la vida, la mort i la redempció.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Clàudia Crehuet: “Amb la trobada d’autocaravanes volem promocionar el nostre entorn natural”

Aquest cap de setmana Santa Cristina d'Aro acull una trobada d'autocaravanes. L'objectiu és donar a conèixer el municipi i contribuir a la dinamització comercial i turística.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -