17.8 C
Pals
Dilluns, 27 setembre 2021
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni vol tenir 200 pisos socials en cinc anys

Un informe encarregat pel consistori diu que el municipi necessita 650 pisos socials en un període de 15 anys

Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni s’ha fixat aconseguir a la vora de 200 pisos socials més en un període d’aproximadament cinc anys. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, asseguren que volen solucionar aquesta “problemàtica”. Per a més inri, tal com avançava Ràdio Palamós, recentment el consistori ha rebut un informe que reflecteix que el municipi necessita 650 pisos socials en un termini de 15 anys, especialment orientat a la població més jove.

En l’actualitat, Calonge i Sant Antoni disposa de 132 habitatges de lloguer assequible. Per poder assolir l’objectiu que s’han fixat en un lustre, Prades estima que faran una inversió propera als 300.000 euros. El regidor de Promoció Econòmica insisteix que cal “treballar per contrarestar” xifres que es deriven de la crisi econòmica, que va provocar que més de 500 persones de menys de 35 anys marxessin de la vila calongina entre el 2007 i 2014.

De fet, segons Prades, l’informe també xifra la mitjana del preu del lloguer residencial a Calonge i Sant Antoni en 525 euros mensuals, que “suposa el 45-50% del sou mitjà d’una persona ocupada”. El líder del PSC calongí vol situar el preu del lloguer d’habitatges al municipi en l’òrbita del “30% del sou, o menys”, que és “el que avalen diversos estudis” que seria necessari.

Una de les propostes que hi ha al damunt de la taula és la d’oferir ajuts per emancipar-se als joves menors de 35 anys. Avui dia, 62 habitants del municipi les reben. Una altra via, diu Prades, és incentivar al sector privat per tal que els cedeixi pisos que vagin destinats al fons de mediació municipal. Finalment, el regidor calongí també contempla aquesta opció:

Amb tot plegat, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni espera que aquest programa d’habitatge pugui atraure més població juvenil per tal que vagin a viure al municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -