17.8 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Set restaurants gironins reben l’acreditació AMED pel seu compromís amb l’alimentació saludable

Els restaurants acreditats són La Malcontenta, El Pla, Fish! i Trias de Palamós, Blanc de Girona, Casa Brinda de Platja d'Aro i Mundet de Sant Antoni de Calonge

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha atorgat amb l’acreditació AMED set restaurants de la província de Girona del grup de restauració Andilana. L’AMED és un programa que promou la dieta mediterrània com a font d’alimentació saludable.

L’acte de lliurament s’ha realitzat a l’Hotel Restaurant La Malcontenta i s’ha comptat amb la presència de Carles Mundet, cap del Servei de Promoció de la Salut a Girona, Martí Trepat, cap del Servei de Salut Pública de Girona Nord i Javier Sáenz, cap de Compres del Grup Andilana.

El programa AMED va ser reconegut el 2015 pel Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social amb el Premi NAOS com a millor intervenció de promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit familiar i comunitari.

Al 2017 va ser guardonat amb el VII Premi del Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC) com a millor iniciativa en el camp de la millora de l’alimentació de la població. L’AMED s’emmarca dins de l’estratègia de Promoció de la Salut mitjançant l‘Activitat Física i l’Alimentació Saludable (PAAS) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a través de les quals s’han dut a terme unes 60 actuacions en diferents àmbits com l’educació i el laboral.

L’objectiu d’aquest programa és, doncs, promoure la salut gràcies a poder identificar i visibilitzar establiments de restauració que treballin i difonguin la dieta mediterrània com a patró d’alimentació saludable. Els restaurants interessats en rebre aquesta acreditació l’han de sol·licitar a través de la pàgina web d’AMED i complir un conjunt de requisits basats en l’alimentació mediterrània com a model d’alimentació.

Actualment, les xifres de la demarcació de Girona respecte als adherits a l’AMED són 49 establiments en 23 municipis diferents que arriben gairebé a 7000 comensals diaris. Estan en procés d’acreditació 22 establiments més. El grup Andilana ha rebut aquesta acreditació per tenir un fort compromís en fomentar els hàbits saludables de la seva clientela. 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bizarrap/Bizapop anuncia la sessió 57 en un extens vídeo

Aquesta mateixa setmana Bizarrap canviava el seu nom d’Instagram pel de Bizapop, fet que feia entreveure que ben aviat arribaria una nova cançó, que semblava que podria ser amb algun/a artista pop. Ara s’ha confirmat que el 4 d’octubre arribarà la sessió 57, tot i que de moment es manté el misteri de qui serà
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -