9.5 C
Pals
Diumenge, 8 desembre 2024
- Publicitat -

“Calonge, poble de llibres” celebra el seu tercer aniversari amb una gran festa del conte

Del 5 al 15 de desembre, "Calonge, poble de llibres" ha programat exposicions, espectacles, tallers, presentacions de llibres, lectures de contes, xerrades, activitats populars i una jam session d'escriptura en viu per commemorar el tercer aniversari del projecte

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

“Calonge, poble de llibres” celebra tres anys com a primera booktown estable de Catalunya amb una gran festa del conte que es durà a terme del 5 al 15 de desembre. Sota el lema “Un aniversari de conte”, el programa inclou més de deu dies d’activitats dedicades a la literatura, amb exposicions, tallers, espectacles, lectures i una jam session d’escriptura en viu. L’objectiu és reforçar el municipi com a referent cultural i comercial en l’àmbit del llibre.

La celebració es vertebra en dos caps de setmana temàtics. Del 6 al 8 de desembre, el protagonisme serà per al públic familiar, amb una programació centrada en la literatura infantil i juvenil. El segon cap de setmana, els dies 14 i 15 de desembre, es dedicarà als contes per a adults.

Activitats destacades

Les activitats començaran el dijous 5 de desembre amb la inauguració de l’exposició “100 anys d’en Massagran” i la presentació de la nova edició recopilatòria de Les aventures d’en Massagran, a càrrec del prologuista Oriol Izquierdo, a la Biblioteca Pere Caner.

El divendres 6 de desembre obrirà les portes al castell de Calonge una altra exposició: “Un refugi de llibres”, un homenatge a la Mostra Internacional de Literatura Infantil i Juvenil que va organitzar Jella Lepman a Alemanya amb l’objectiu de mostrar els millors llibres, els més bells i els més importants per a nens i adults de molts dels països participants a la Segona Guerra Mundial. Aquell mateix matí es podrà veure a la Plaça de la Doma La casa per la finestra, un muntatge de la Cia. Roseland Musical que barreja dansa, música i narració i que reflexiona sobre la diferència i l’amor. I a la tarda, sis de l’imaginari popular dels contes recorreran els carrers del nucli antic amb l’espectacle Sortits dels contes, de la Cia. Eudald Ferré. Més enllà dels espectacles, aquell dissabte es faran a la Plaça Major dos tallers relacionats amb dos best sellers de la literatura infantil catalana: El monstre de colors. Doctor d’emocions, d’Anna Llenas, i Una casa de por, de Meritxell Martí i Xavier Salomó.

Al llarg del dissabte 7 de desembre es podrà visitar als jardins del castell la instal·lació participativa El laberinto del cuco, una proposta vivencial, fresca i insòlita que reflexiona sobre l’impredictible pas del temps. Un còmic de gran format del reconegut dibuixant Max. A la Plaça de la Doma es podrà veure també durant tota la jornada Lilliput, juguem a contes?, una instal·lació plena de fantasia, sorpreses i emocions per a tothom. La cèlebre Roser Capdevila protagonitzara una altra de les cites del dia. A les 12h es representarà al castell Ai!, ai!, els meus cabells, de la Cia. Pampallugues. Capdevila conversarà després amb l’actriu que teatralitza el seu conegut conte. A la tarda serà el torn d’Artur Laperla, autor d’una de les sagues de contes més conegudes pels infants catalans: Superpatata. Laperla dinamitzarà el taller How to make your own superpatata. Al vespre hi haurà un concert de la banda Els Atrapasomnis.

Una altra de les jornades centrals serà la del dissabte 14 de desembre, Calonge acollirà la presentació de Mercè i Joan, d’Eva Comas-Arnal, VI Premi Proa de Novel·la. Aquell mateix matí hi haurà una conversa entre els autors Sandra Hernández i Linhart sobre el procés d’adaptació d’obres literàries a còmic, a més d’un concert de swing. A la tarda, els editors de contes Rosa Rey (Angle Editorial), Ricard Planas (Editorial Males Herbes) i Miquel Adam (La Segona Periferia) conversaran sobre Per què editar contes podent ser normal?. A més, hi haurà una lectura de contes per a adults amb quatre autors reconeguts dins el panorama català actual: Irene Pujades, Víctor García Tur, Roser Cabré-Verdiell i Albert Pijuan. I el castell de Calonge serà l’escenari d’una proposta única: una jam session d’escriptura en viu que fusionarà l’art de crear històries en directe de Jordi Campoy, Albert Pijuan, Irene Pujades i Víctor García Tur amb la música de Defensa Lenta, el nou projecte de Pau Rodríguez (Za!). Una cercavila dels gegants i un concert de la banda The Best Of completaran la jornada.

Una aposta consolidada per la cultura i l’educació

En aquests tres anys, el projecte “Calonge, poble de llibres” ha esdevingut un pilar fonamental per al municipi. Amb set llibreries operatives i un programa cultural estable, el projecte no només ha revitalitzat el comerç local sinó que també ha enfortit la cohesió social a través de la cultura.

L’escola d’escriptura del municipi, dirigida per Alba Dalmau, ofereix tallers i cursos amb figures destacades del panorama literari català com Jordi Puntí, Màrius Serra i Carlota Gurt. A més, el Projecte Educatiu Poble de Llibres, impulsat aquesta tardor, col·labora amb les escoles locals per fomentar la lectura i l’escriptura entre l’alumnat, amb un total de 60 activitats subvencionades per l’Ajuntament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Hem de ser més realistes

És recurrent. Cada x temps cau un mite. Llavors arriba el desconcert i torna a estar sobre la taula...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -