12.5 C
Pals
Dijous, 23 maig 2024
- Publicitat -

Calonge quina hora és? Gairebé quatre mesos sense escoltar les campanes de l’església

L’Associació Kamerino de l’Enginy organitza un acte de protesta per donar suport al poble.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Imatge l’acte de protesta del diumenge passat al castell de Calonge. Fotografia de Rubén Lozano.

Ja fa més de tres mesos que Calonge protesta a favor de la reparació del campanar de l’Església de Sant Martí on un llamp va impactar el passat 4 d’octubre, malmenant el sistema del campanar i el rellotge. D’ençà del fet va néixer la campanya “Calonge, quina hora és?” per recollir firmes dels veïns i que el Bisbat de Girona es fes càrrec dels danys.

Un dels impulsors de la campanya, Xavier Palet, explica que va rebre una correcció que clarificava que la responsabilitat de l’exterior, on hi ha el rellotge, era de l’Ajuntament, i les campanes del Bisbat. En cap moment, però, van rebre cap solució que es fes càrrec dels danys.

Davant el silenci de l’administració i del Bisbat, l’”Associació Kamerino de l’Enginy”, d’on Palet forma part, va donar suport a la campanya a través d’un acte teatralitzat de protesta als jardins del castell el diumenge al migdia.

Aprofitant les ombres arquitectòniques del castell i dels elements urbans del voltant, detalla el portaveu de la iniciativa, van crear un rellotge de sol que marcava les dotze en punt. Quatre figurants anaven esgrafiant les línies de l’ombra de l’hora punta, mentre que un altre personatge (el Sol), reflectia l’ombra fins a crear el rellotge i un altre figurant que marcava la numeració en números romans.

Imatge de l’acte teatralitzat. Fotografia de Rubén Lozano.

L’acte es va fer durant el dia de Sant Vicenç, segons detalla Palet, en honor al refrany “per Sant Vicenç el sol entra pels torrents i allà on el sol no hi tocarà, ni vinya ni hort no hi cal plantar”.

L’Associació ja havia col·laborat amb la campanya anteriorment campanya fent bosses de teixit per a les llibreries en què es representava un rellotge amb les agulles caigudes.

De moment, els col·laboradors continuaran marcant rellotges de sol en diferents llocs del poble, des de la Plaça Major fins a llocs estratègics del nucli urbà com a senyal de protesta. De moment la campanya ja ha recollit més d’un miler de firmes i, explica Palet, que si no han rebut cap resposta, després de carnaval tenen previst fer un altre acte, però “que ressoni més”.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Variabilitat primaveral amb més sol

Dijous en general amb més clarianes i estones de sol, però encara amb inestabilitat que pot fer créixer nuvolades convectives de tarda.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -