14.1 C
Pals
Dimarts, 5 desembre 2023
- Publicitat -

USTEC-STEs reclama la recuperació de drets laborals i la millora de l’educació

La convocatòria per part del col·lectiu educatiu es va fer el passat 22 de desembre de 2022 i s'hi han acabat sumant altres organitzacions sindicals

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El sindicat de mestres USTEC-STEs es prepara per a dues jornades de vaga, el 25 i el 26 de gener, juntament amb la vaga de metges, infermeres i personal sanitari. La convocatòria per part del col·lectiu educatiu es va fer el passat 22 de desembre de 2022 i s’hi han acabat sumant altres organitzacions sindicals. Aquest moviment ha fet que el Departament d’Educació vulgui arribar a un acord amb els sindicats educatius que han convocat la vaga.

La portaveu de Girona d’USTEC-STEs, Glòria Polls, reconeix que les propostes donades des de l’Administració són bones, però que no són suficients. El Departament ha fet una oferta encaminada a la recuperació del primer estadi a sis anys, amb el reconeixement administratiu a dotze i divuit anys, i l’equiparació salarial del professorat de formació professional. Glòria Polls, però, admet que hi ha una manca de concreció, ja que no s’ha definit el calendari de retorn del deute, ni s’ha garantit que l’equiparació serà plena per a tot el col·lectiu.

Tot i que des del sindicat valoren positivament la proposta del Departament, reconeixen que falten elements rellevants de la plataforma reivindicativa impulsada el darrer curs i que serien necessaris per signar un acord. Consideren des del sindicat que s’haurien de reduir dues hores lectives als majors de 55 anys, crear un calendari negociat, blindar el mes de juliol per fer formació i garantir que el procés d’estabilització de places no suposarà acomiadaments de docents ni de personal laboral.

Encara hi ha camí per fer

Glòria Polls creu que és necessari continuar avançant en la negociació d’aquests punts que proposen des del sindicat, com poden ser l’increment de dotacions de totes les categories del personal laboral per garantir una veritable escola inclusiva, la reducció de les ràtios o el blindatge de la immersió lingüística.

Durant el curs passat ja es van fer nou dies de vaga per reclamar aquests drets que descriu Glòria Polls. De moment, la vaga pel dimecres 25 i el dijous 26 de gener segueix convocada mentre no existeixi un acord amb el Departament d’Educació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós instal·larà un ascensor per unir la plaça del Pedró amb el Port Marina

Les obres per instal·lar l'ascensor començaran la setmana que ve i tindran un cost de 490.000 euros que assumirà de manera íntegra el Port Marina de Palamós.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -