6 C
Pals
Dilluns, 30 gener 2023
- Publicitat -

Damià Calvet: Hi ha sòls urbanitzables on no hi podem fer res com a Generalitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que hi ha sòls urbanitzables on la Generalitat no hi pot fer res perquè ja estan consolidats

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els sòls urbanitzables de la Costa Brava tenen els dies comptats. Això és el que es denota de les paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. En una roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts, ha assegurat que “no hi ha res a fer” amb aquells projectes urbanístics que ja tenen llicència municipal.

Calvet però ha assegurat que la Comissió d’Urbanisme ja ha estudiat i modificat, si s’esqueia, els diferents projectes presentats fins ara. Tot i això, el conseller sí que veu esperances en aquells projectes que encara hagin de rebre l’aprovació per part de la Generalitat de Catalunya. De fet ha assegurat que caldrà estudiar totes les propostes siguin “sòl urbanitzable programat o no programat”.

Ara per ara, Damià Calvet, conseller de Territori, ha defensat que són conscients de les reivindicacions de les diferents entitats ecologistes. A aquestes queixes però assegura que en alguns sòls ja programats, la Generalitat no hi podrà fer res.

Un dels casos de llicència municipal sobre sòls urbans consolidats és el projecte a la Pineda d’en Gori. Aturar aquest projecte però queda lluny de les mans del Departament com ha explicat el propi conseller.  Tot i el problema actual amb les possibles construccions, Damià Calvet ha assegurat que cal escoltar totes les parts implicades. De fet, ha defensat que la feina que fa l’associació SOS Costa Brava, formada aquest passat mes d’agost, els fa ser un millor govern.

Per poder lluitar contra la proliferació dels nous habitatges previstos en els diferents POUMs, el conseller de Territori ha anunciat una reunió. Damià Calvet ha explicat que hi ha una interlocutòria del Parlament que insta a obrir diàleg amb la plataforma ecologista. Tot i això, el conseller defensa que també s’ha de parlar amb un altre actor implicat.

Aquestes direccions possibles, com ha informat el Departament de Territori de la Generalitat són la concentració, la reducció o inclús la desclassificació dels terrenys on s’han de fer els projectes. Aquestes noves construccions però tenen un precedent. L’any 2005, com ha comentat el conseller, es va aprovar el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner durant el govern del tripartit.

Aquest pla va desclassificar molts pocs sòls urbanitzables, en paraules del conseller. I això ha provocat que ara el nou executiu hagi de presentar la nova Llei d’Ordenació del Litoral i un Pla de Sòls No Sostenibles. Aquesta nova normativa però cada vegada està més a prop. Aquest mateix dimarts, el Govern ha aprovat el projecte de llei d’ordenació del litoral.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

Jornada rodona per a l’Uni

La victòria incontestable a la pista de l'Araski, sumada a la derrota del València davant del Casademont Saragossa, serveixen per desfer l'empat al capdavant de la Lliga Femenina
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -