17.6 C
Pals
Diumenge, Setembre 22, 2019
  • Notícies

Damià Calvet: Hi ha sòls urbanitzables on no hi podem fer res com a Generalitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que hi ha sòls urbanitzables on la Generalitat no hi pot fer res perquè ja estan consolidats

El més llegit

Incidències i actes suspesos al Baix Empordà per les fortes tempestes

Consulta la recopilació de dades, incidències i actes suspesos a causa de les tempestes d'aquest dissabte.

🔴VIDEOS: imatges dels impressionants aiguats arreu de l’Empordà

Imatges de les inundacions ocasionades pels aiguats d'aquest dissabte al Baix Empordà

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona visita Santa Cristina d’Aro

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, va realitzar ahir a la tarda una visita institucional al municipi de Santa Cristina d’Aro, essent rebut per l’alcaldessa, Lourdes Fuentes, i els tinents d’alcalde Josep Xifra i Jaume Quintana

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Els sòls urbanitzables de la Costa Brava tenen els dies comptats. Això és el que es denota de les paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. En una roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts, ha assegurat que “no hi ha res a fer” amb aquells projectes urbanístics que ja tenen llicència municipal.

Calvet però ha assegurat que la Comissió d’Urbanisme ja ha estudiat i modificat, si s’esqueia, els diferents projectes presentats fins ara. Tot i això, el conseller sí que veu esperances en aquells projectes que encara hagin de rebre l’aprovació per part de la Generalitat de Catalunya. De fet ha assegurat que caldrà estudiar totes les propostes siguin “sòl urbanitzable programat o no programat”.

Ara per ara, Damià Calvet, conseller de Territori, ha defensat que són conscients de les reivindicacions de les diferents entitats ecologistes. A aquestes queixes però assegura que en alguns sòls ja programats, la Generalitat no hi podrà fer res.

Un dels casos de llicència municipal sobre sòls urbans consolidats és el projecte a la Pineda d’en Gori. Aturar aquest projecte però queda lluny de les mans del Departament com ha explicat el propi conseller.  Tot i el problema actual amb les possibles construccions, Damià Calvet ha assegurat que cal escoltar totes les parts implicades. De fet, ha defensat que la feina que fa l’associació SOS Costa Brava, formada aquest passat mes d’agost, els fa ser un millor govern.

Per poder lluitar contra la proliferació dels nous habitatges previstos en els diferents POUMs, el conseller de Territori ha anunciat una reunió. Damià Calvet ha explicat que hi ha una interlocutòria del Parlament que insta a obrir diàleg amb la plataforma ecologista. Tot i això, el conseller defensa que també s’ha de parlar amb un altre actor implicat.

Aquestes direccions possibles, com ha informat el Departament de Territori de la Generalitat són la concentració, la reducció o inclús la desclassificació dels terrenys on s’han de fer els projectes. Aquestes noves construccions però tenen un precedent. L’any 2005, com ha comentat el conseller, es va aprovar el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner durant el govern del tripartit.

Aquest pla va desclassificar molts pocs sòls urbanitzables, en paraules del conseller. I això ha provocat que ara el nou executiu hagi de presentar la nova Llei d’Ordenació del Litoral i un Pla de Sòls No Sostenibles. Aquesta nova normativa però cada vegada està més a prop. Aquest mateix dimarts, el Govern ha aprovat el projecte de llei d’ordenació del litoral.

Article anteriorGestió pública dels serveis
Article següentBurning

Últimes notícies

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

Denuncien a l’Audiència Nacional a Carles Ventura (CUP) per “amenaces”

L'acusen de "legitimar el terrorisme" fruit d'un tuit, posteriorment esborrat, on Ventura els deia "a mirar sota el cotxe"
audio

La Llista – 21 setembre 2019

Si t'has perdut La Llista de Capital ja pots tornar-la a escoltar! Avui hem estrenat 5 novetats i Ed Sheeran ha tingut una bona notícia!
audio

Factoria d’estiu – 21 setembre 2019

Darrera edició estiuenca del Factoria amb l'Àlex Mata! Avui hem tornat a sortir al carrer a preguntar a la gent per la seva cançó estiuenca.
audio

Cocodril Club – 21 setembre 2019

Ja pots recuperar el Cocodril Club d'aquesta setmana! El programa revival de l'Albert Malla, un clàssic de Ràdio Capital.

Més notícies