13 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

Campanya de la Policia Local de Palafrugell per evitar l’ús del mòbil al volant

Dues setmanes de controls per conscienciar de la perillositat de les distraccions mentre es condueix

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Policia Local de Palafrugell ha dut a terme durant dues setmanes una campanya per evitar les distraccions al volant. En total, s’han detectat 37 infraccions i s’ha alertat fins a 60 conductors i conductores.

Una de les distraccions més freqüents i considerada com a més perillosa és les relacionada amb els telèfons mòbils. En els últims anys s’ha observat un augment de l’ús dels dispositius electrònics mentre es condueix. Una dada molt significativa és que cada dia es multen 55 persones per utilitzar el mòbil al volant, segons el recompte de la policia. Una xifra que posa en alerta els cossos de seguretat i que per aquest motiu són cada vegada més freqüents les campanyes de prevenció i els controls policials a les carreteres.

DISTRACCIONS MÉS FREQÜENTS

Les distraccions són considerades com un factor de risc en la conducció, i es qualifiquen com aquells successos, activitats, objectes o persones que, dins o fora del vehicle, capten l’atenció del conductor i la desvien de la tasca de conduir.

L’ús del dispositiu mòbil és la que més ha augmentat últimament, però els agents de la Policia Local també han posat èmfasi en altres motius que són potencialment perillosos i poden entretenir al conductor, com per exemple: encendre un cigarret, ajustar la ràdio, consultar mapes, llegir documents, circular sota els efectes de l’alcohol, la fatiga, la somnolència, l’estrès, l’ansietat… totes aquestes accions suposen un perill per la circulació dels vehicles. La Policia vol llançar un missatge de precaució per a tothom i recordar la responsabilitat que tenim com a conductors.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Lluís Molinas, periodista i activista cultural de Palafrugell

Ha mort Lluís Molinas, figura clau de la cultura a Palafrugell i impulsor del teatre amateur. El funeral serà aquest dissabte a les 12 h a l'església de Palafrugell. Molinas va ser escriptor, periodista, editor i col·leccionista. La seva última aparició pública va ser a l'abril, a la Fundació Josep Pla, on va parlar sobre la preservació del llibre “El Peix Fregit”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -