13.8 C
Pals
Dimecres, 27 gener 2021

Canvi d’horari aquest cap de setmana: s’endarrereix una hora a les 3 de la matinada de diumenge

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

MAPA: El Baix Empordà no ha recuperat el poder adquisitiu d’abans de la crisi del 2008

El poder adquisitiu de la comarca disminueix un 6,3% respecte al 2007. Això es deu a que, mentre que la mitjana d’ingressos ha augmentat gairebé un 10%, l’índex de preus al consum ho ha fet més, amb un 16%.

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.

Que torni el Tren Petit!

Escolto a Ràdio Capital que reneix el projecte de tren de la Costa Brava, impulsat per l’Associació pel Transport...
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Aquest proper cap de setmana toca canviar l’hora. La matinada de diumenge acaba l’horari d’estiu i comença el d’hivern. Això vol dir que quan siguin les 3 de la matinada de diumenge caldrà endarrerir l’hora fins a les 2. El canvi d’horari d’estiu a hivern, amb l’objectiu d’aconseguir un estalvi energètic, es fa sempre el darrer diumenge d’octubre, que enguany cau el dia 27. A la primavera es fa el canvi en la direcció contrària, guanyant una hora, és a dir, passant de les 2 a les 3. Segons el calendari plantejat per la Comissió Europea, l’últim canvi d’hora obligatori hauria d’haver estat el passat 31 de març i els Estats membres que desitgessin tornar a l’hora d’hivern havien de realitzar una darrera modificació aquest 27 d’octubre. Però, finalment, no serà així, ja que s’ha posposat.

Aquest ritual del canvi d’hora es va implantar a Espanya l’any 1974, com també es fa a una vuitantena de països del món, entre els quals es troben tots els estats de la Unió Europea, amb l’objectiu de maximitzar l’aprofitament del sol i estalviar energia, més quan van patir la primera crisi del petroli. Darrerament, però, hi ha moltes veus en contra del canvi d’horari pels impactes negatius en l’àmbit social i de salut.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.

Altres notícies