L’entrevista amb Carme Álvarez, mestressa del Restaurant Godard, ens descobreix un projecte familiar amb esperit creatiu, ubicat a un lloc privilegiat: la platja de Sant Pol, a S’Agaró. Conduïda per Joan Bosch dins del programa De cap a cap i amb el patrocini de BSF Bugaderia, la conversa repassa la trajectòria, filosofia i proposta gastronòmica d’aquest establiment amb nom de cineasta.
El Restaurant Godard pren el seu nom del director francès Jean-Luc Godard, figura icònica de la Nouvelle Vague, en un homenatge ideat pel fill de la Carme, Xavi Madrona, xef del restaurant. Aquest vincle cultural simbolitza també l’esperit del local: fugir de les convencions i buscar una personalitat pròpia. Tal com explica Álvarez, la seva aposta va més enllà del típic restaurant de costa, proposant una cuina d’autor i de proximitat, amb plats que parteixen de la tradició però incorporen tocs creatius i de fusió.
Fundat inicialment a Palamós l’any 2012, Godard es trasllada posteriorment a una casa indiana del 1890 a Sant Pol, un espai que la Carme descriu com “una oportunitat que només passa un cop”. El canvi d’ubicació no només suposa un pas endavant pel que fa a espai i visibilitat, sinó que també encaixa amb la voluntat de crear una experiència gastronòmica diferenciada.
La carta de Godard inclou propostes com ostres Guillardó amb salsa ponzu i ous de salmó, amanida de bacallà confitat amb taronja i oliva calamata, o caneló de pollastre amb escamarlans, beixamel de parmesà, pernil ibèric i bolet de temporada. Plats que combinen mar i muntanya i demostren un alt nivell culinari sense caure en l’excés de sofisticació.
La clientela del restaurant és una combinació de públic local i visitants habituals de segona residència, especialment de Barcelona. El perfil és exigent, però fidel: “La gent ve, prova… i normalment repeteix”, afirma Álvarez. La proposta del Godard, amb producte de qualitat, tracte personalitzat i una ubicació excepcional, ha aconseguit consolidar-se com una referència gastronòmica a la zona.
Per a Carme Álvarez, el secret és senzill: fer-ho amb passió, coherència i respecte pel producte. “Mai ho faràs bé per tothom, però si el que fas és honest, la gent ho percep”, conclou. L’entrevista deixa clar que el Restaurant Godard és més que un lloc per menjar: és un projecte amb ànima.