La palafrugellenca Carme Fenoll ha estat la cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat

Més de 3 milions i mig de Catalans, tenen un carnet d’alguna de les més de 400 biblioteques que hi ha a Catalunya, però això no és suficient. La Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Carme Fenoll, ha explicat al Supermatí que l’objectiu de la inciativa “biblioplategs i bibliopiscines” és acostar les biblioteques a totes aquelles persones a les que els agrada la lectura, però els hi costa més anar a la biblioteca.

Fenoll també constata que les biblioteques ja no son només un espai al qual anar a llegir en silenci, sinó que s’han convertit en centres multi culturals que incorporen audiovisuals i cultura digital. En aquest sentit, ha explicat que des del servei de biblioteques, s’ha elaborat un estudi per identificar els motius pels quals un segment important de la població, no assisteix mai a una biblioteca tot i valorar el servei molt positivament i tenir un elevat nivell d’activitat cultural.

Bibliopiscines i biblioplatges 2016 al Baix Empordà

Begur
Biblioteca Salvador Raurich
C. de Bonaventura Carreras, 11
De l’1 de juliol al 3′ d’agost, espai de lectura al pati d’entrada a l’edifici Escoles Velles (Sala, exposicions, Biblioteca, Arxiu)

Palafrugell
Del 7 de juliol al 25 d’agost, Biblioplatja a la platja de Tamariu

Escolta l’entrevista