25.6 C
Pals
Dilluns, 22 juliol 2024
- Publicitat -

El CDR Gavarres Mar entrega a l’Ajuntament les signatures de la multiconsulta

Durant el mes de desembre, l'agrupació va realitzar una recollida de signatures sobre qüestions referents a la Monarquia Espanyola, la Guàrdia Civil, l'Església Catòlica i l'Antifeixisme.

Anna Pujol
Anna Pujol
Redactora de Ràdio Capital
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El CDR Gavarres Mar ha tancat la recollida de firmes que ha tingut lloc durant el passat mes de desembre a Palamós, amb l’objectiu de demanar a l’Ajuntament de Palamós que reaccioni davant 4 qüestions relacionades amb la Monarquia Espanyola, l’Església Catòlica, la Guàrdia Civil i el reconeixement de Palamós com a municipi antifeixista.

La captació de signatures va tenir lloc entre els dies 6 i 29 de desembre a diferents punts del municipi i hi podien participar tots aquells empadronats a Palamós. La multiconsulta ha recollit 648 firmes en el punt amb menys seguidors i 688 en aquell amb més suport. Els resultats ja s’han entregat a l’Ajuntament del municipi.

Dels quatre punts de la multiconsulta, el primer exigeix a l’Ajuntament de Palamós que es desfaci de la simbologia de la Monarquia Espanyola i que declari al rei d’Espanya Felip VI persona non grata a Palamós; una petició per la qual s’han recollit 648 signatures. En segon lloc, amb 680 signatures a favor, es demana que s’acabi amb els privilegis de l’Església Catòlica al municipi, i que es publiqui l’import de l’IBI que ha de pagar i el que paga. També es demana que es facin públics els béns immobiliaris que té la institució religiosa a Palamós i que se li cobri un lloguer per l’ús de l’edifici públic que s’empra per desenvolupar les pràctiques religioses.

La tercera petició demana que es traslladi la Guàrdia Civil del municipi i que se’n prohibeixi l’exhibició d’armament a la via pública, prop del CAP, l’Hospital i les escoles; fet pel qual s’han recollit 658 signatures. Finalment, també s’ha pogut firmar a favor de la declaració de Palamós com a Municipi Antifeixista i que s’emprin els recursos necessaris per acabar amb la impunitat del feixisme i perseguir la seva simbologia, la censura i el racisme. S’hi han recollit 688 signatures.

El CDR Gavarres Mar exigeix que totes les peticions es duguin a terme en un termini de dos mesos des del primer ple de gener del 2019, com a màxim. L’agrupació opina que en un estat democràtic els ciutadans haurien de poder signar i votar sense por a les conseqüències, raó, assegura, per la qual alguns veïns no han volgut participar a la multiconsulta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:11:48

La batalla d’Empòrion

Els romans ocupen Hispània amb motiu de la Segona Guerra Púnica i vencen als cartaginesos. Ja que hi són,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -