21.1 C
Pals
Dissabte, 22 juny 2024
- Publicitat -

L’hotel Jecsalis de Sant Feliu serà la primera cooperativa de cohabitatge per a gent gran de Catalunya

El projecte de cohabitatge Sènior Walden XXI incorpora ja 34 persones, traduïdes a 24 unitats de convivència

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
L'hotel Jecsalis de Sant Feliu serà la primera cooperativa de cohabitatge per a gent gran de Catalunya
Loading
/

L’hotel Jecsalis de Sant Feliu de Guíxols serà l’espai on es durà a terme la primera cooperativa de cohabitatge per a gent gran de Catalunya, que rep el nom de Cohabitatge Sènior Walden XXI i que serà autogestionada sense afany de lucre com a alternativa a les residències privades.

Després que el passat 29 de novembre s’aprovés a l’últim ple municipal, ara els impulsors del projecte estan abonant part de l’adquisició de l’hotel i també en procés de tràmit de gestionar-ho amb Urbanisme de la Generalitat de Catalunya a Girona per tramitar el permís de cooperativa residencial sota el model d’ús. Aquest hotel, construït als anys 70 i actualment en desús, és un hotel particular que va agradar als impulsors d’aquest projecte per la seva “situació cèntrica”, que a més, compleix amb d’altres expectatives socials, tal i com ha explicat a Ràdio Capital un dels membres del projecte, Josep Maria Ricart.

De totes maneres, encara s’ha de fer el projecte definitiu: demà s’acaba un concurs per buscar assessorament d’arquitectura i construcció des del començament de plantejament del projecte. Ara per ara hi ha 34 persones i 24 unitats de convivència, però es pot arribar fins a 40 persones i fins a 30 unitats, cosa que es discutirà amb els tècnics.

A més a més, també es faran tallers de governança impartits per l’entitat “Per viure”, que es dedica a l’acompanyament en els projectes de convivència, en aquest cas per facilitar la distribució de feines i prendre decisions sobre l’admissió d’animals de companyia, per exemple. Ara per ara estan distribuïts en comissions que s’encarreguen de diversos àmbits: econòmic i financer, social, tècnica i jurídica.

La idea és crear un model alternatiu d’habitatge per a gent gran que tingui dificultats d’accés a un habitatge i que, en definitiva, permet a un conjunt de persones viure en un edifici sense ser propietaris o arrendadors a un preu molt competitiu.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -