7.3 C
Pals
Divendres, 23 febrer 2024
- Publicitat -

Cesk Freixas: “És molt important que els Festivals que viuen de pressupostos públics donin valor a l’escena musical catalana”

El cantautor del Penedès, Cesk Freixas, inaugurarà aquest dissabte dia 16 el Musica’t de Pals. Ho farà amb una actuació gratuïta a l’Espai de Ca la Pruna. Aprofitant aquesta circumstància, ens ha visitat avui al Supermatí d’Estiu, de Ràdio Capital.

Freixas veu com la tendència en el consum està canviant ara que torna la normalitat. “Estem notant que hi ha un interès per recuperar les festes d’abans de la pandèmia, però també és cert que hi ha hagut una explosió cap a les macro-festes on s’aglutina molta gent.” Segons diu, sempre han tingut la sort de tenir l’agenda plena i tot es torna a situar en la normalitat.

Quan parlem de Festivals, segons el cantautor, hi ha un tema que sovint obviem. “Hem de focalitzar el debat en termes de sostenibilitat. Molts dels pressupostos públics dels Festivals que es fan a casa nostra es destinen a propostes d’àmbit estatal. És molt important donar valor a l’escena musical catalana. El Musica’t posa en valor aquesta escena i ho fa amb una gran diversitat d’estils.”

Sobre els verkamis que ha anat realitzant per produir els seus darrers 3 àlbums, ha comentat que “el micromecenatge és una oportunitat de professionalitzar la meva proposta musical i, alhora, d’apropar-nos al nostre públic que és molt militant en la música i està molt compromès.”

L’àlbum “Memòria” ocuparà el gruix més important de les cançons que sonaran aquest dissabte a Pals. Ens ha explicat que aquest és el disc més representatiu de la seva carrera i respresenta l’essència del que vol fer.

L’actuació de Cesc Freixas serà la primera del Festival Musica’t, que s’allargarà fins al dia 20 d’agost.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios