11.4 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

Clarividents

Amb la meva senyora, des de fa anys fem cada nadal un petit detall, una postal, una mena de felicitació, que donem als familiars, amics, coneguts i saludats.
Ara ja és quelcom per col.leccionar, perquè ho portem fent els darrers vuit anys. Sempre hi ha una foto d’algun fet, nostre, relacionat amb alguna cosa que hem viscut en l’any en qüestió, i sempre hi posem una frase. Preferiblement bonica.
La frase sempre comença igual, dient “Per un any nou ple de…” i hi posem alguna cosa darrere. Ple de felicitat, ple de joia, ple de bons moments, ple de satisfaccions. I frases per l’estil.
Val a dir que l’any passat, quan fèiem la del 2020, vam ser clarividents.
La foto eren dos avis, jugant a cartes, una escena que vam fotografiar per aquests mons de Déu. Es veien els dos ancians ben contents, aïllats del món, jugant tant tranquils, compartint el moment. I va ser aquest verb, compartir, el que ens va agradar per posar a la felicitació nadalenca.
La nostra postal, feta al 2019, però pensant en el 2020, deia “Per un 2020 ple de moments per compartir”. La mare d’en Tano, és ben bé que la vam encertar. Perquè si alguna cosa ha tingut aquest 2020 és moments per compartir. Massa i tot. Compartir confinats, compartir en grups bombolla, compartir en hores mortes, i compartir sostre dies i dies i dies.
Per això, la felicitació d’aquest 2021 és una mica oposada. A la foto s’hi veu una platja ampla, amb l’aigua en moviment i esquitxades. De lluny unes bicis, llibertat de moviments, frenesí, independència, obertura, accions per realitzar, més splash.
I la frase d’aquest any és “Per un 2021 sense límits”.
Segurament, posar “sense límits” i prou, és una mica exagerat. Si fem cas al seny català i la prudència atàvica que ens caracteritza ens hi faria falta afegir alguna frase que limités aquests límits, valgui la redundància. Però cremats com estem de tant tancament, només desitgem un any nou sense límits, sense fases, sense fulls de ruta de desescalades i sense parafernàlies esgotadores.

Després d’un any ple de moments per compartir, com tan encertadament vam vaticinar, volem un any nou de llibertat sense limitacions.
Atès que ho vam encertar de ple, si ens voleu contractar com a futuròlegs, feu clic aquí.
Tarifes baixes.

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios