22.4 C
Pals
Diumenge, 4 juny 2023
- Publicitat -

Clubs baixempordanesos defensen el dret a decidir

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En resposta a les accions policials que van tenir lloc ahir a diverses dependències de la Generalitat de Catalunya, algunes entitats esportives del Baix Empordà han subscrit un manifest emès per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

El manifest, sota el títol de “Això no és un joc!”, diu el següent:

“Davant les actuacions de l’Estat d’aquest matí als diferents departaments de la Generalitat i els seus treballadors, la UFEC manifesta:

  1. El nostre respecte i suport a les institucions catalanes davant les actuacions que s’estan duent a terme durant el dia d’avui.
  2. El nostre desig de viure en un país amb llibertat d’expressió, de reunió i d’acció.
  3. El nostre compromís ferm amb la democràcia i el dret a decidir.

Per tot això, convoquem a tot el món de l’esport a mobilitzar-se en les diferents concentracions que oficialment s’estan convocant. Així, també demanem a totes les federacions, clubs i esportistes que es manifestin públicament a través dels seus canals de comunicació per defensar les institucions, drets, llibertats i la democràcia”.

Un dels primers clubs a adherir-se a aquest manifest va ser el Club Handbol Garbí, que va adjuntar l’escrit de la UFEC i anunciava a través del seu compte de Facebook que “el Club Handbol Garbí es suma a la Federació Catalana d’Handbol en el suport a les institucions catalanes enfront l’actuació antidemocràtica del govern de l’Estat”.

A Palamós, dues entitats es van posicionar al costat de les institucions catalanes. En primer lloc, el Palamós Club de Futbol va publicar al seu compte de Facebook un comunicat signat per la Junta Directiva on manifestava el següent:

L’altre club palamosí que es va pronunciar va ser el Club Alpí Palamós, que va publicar un comunicat a Facebook que afirmava:

També s’ha volgut expressar el Club Esportiu Bisbal Bàsquet, que aquest matí ha publicat un manifest propi al compte de Twitter.

El club bisbalenc ha anat més enllà i ha reiterat que “el seu compromís amb el país és innegable”, i que “ara més que mai ens posem al costat i a disposició del Govern i de l’Ajuntament de la Bisbal en defensa de la democràcia i del dret a decidir, lliurement, dels ciutadans de Catalunya el seu futur”.

Avui per la tarda, també s’ha pronunciat el Consell Esportiu del Baix Empordà. De fet, ha emès un comunicat pràcticament idèntic al que ha publicat aquest matí el Bisbal Bàsquet.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Les comarques gironines concentren el 44% dels habitatges d’ús turístic registrats a Catalunya

Al llarg de l'última dècada, les llicències a la demarcació s'han multiplicat per quatre.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -