10.1 C
Pals
Dimecres, 12 agost 2020

Últims programes

La Xalana – 10 agost 2020

Avui en Roger Rams ens ha parlat de tres nous municipis del Baix Empordà: Santa Cristina, Parlavà i Torrent.

La Xalana – 5 agost 2020

Avui a la Xalana han pujat el tiktoker GerryQuerryBerry i en Martí Saguer.

Quant ha cobrat l’alcalde de cada poble del Baix Empordà durant el 2017?

El més llegit

El risc de rebrot de COVID-19 baixa lleument al Baix Empordà

El risc de rebrot de COVID-19 al Baix Empordà baixa lleument fins al 56,93 d’EPG (índex de creixement exponencial) a dia 9 d’agost, respecte als 59,70 de la setmana passada, segons les dades proporcionades avui per la conselleria de Salut.

Territori treu a informació pública un estudi per construir un nou pont sobre el Ter a Ullà

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a informació pública un estudi que projecta la construcció d'un nou pont sobre el riu Ter a Ullà (Baix Empordà). Es tracta d'un nou vial que connectarà la GI-643 amb la C-31 i això permetrà que els vehicles no hagin d'entrar al municipi de Torroella de Montgrí.

Palafrugell imposa 50 sancions en un cap de setmana, a persones que han accedit a la platja del Golfet

Més de 50 sancions ha interposat la Policia Local de Palafrugell aquest cap de setmana a totes aquelles persones que han accedit a la platja del Golfet, els quals sabien perfectament que l’accés a la platja estava tancat.

La CUP de la Bisbal replica als veïns del barri del Convent

La CUP de la Bisbal replica amb matisacions i explicacions a la nota crítica publicada dies enrere per l’Associació de veïns del barri
- Publicitat -

Aquest divendres el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública ha fet públics els sous dels alcaldes d’Espanya. Dels municipis del Baix Empordà però no s’han publicat el sou de cada alcalde, però sí de la gran majoria. Entre els diferents salaris dels alcaldes, hi ha una gran diferència entre el que més ingressa i el batlle que menys.

Les dades fetes públiques pel Ministeri engloben els sous dels càrrecs electes locals durant el 2017. Aquestes informacions també s’han classificat en tres dedicacions. Per exemple, dedicació “exclusiva”, és a dir, que exclusivament treballen com a alcalde tot l’any. L’altre és “parcial” en aquest cas, treballen com a batlle però també tenen una feina secundària. I finalment, hi ha la secció d’aquells que s’engloben dins de “sense dedicació”. Aquests últims batlles no reben cap ingrés en concepte de salari però sí per assistir als plens o altres retribucions. Un últim cas són els “no informa”, que no envien les dades a la Secretaria d’Estat de la Funció Pública, però que no s’aplica a cap municipi del Baix Empordà.

En aquest mapa interactiu podeu comprovar com l’alcalde amb més salari durant el curs del 2017, ha estat Jordi Soler, batlle de Calonge i Sant Antoni. En canvi, la persona que menys ha ingressat és Josep Puig, responsable del govern a Serra de Daró. Cal destacar però que Soler, a diferència de Puig té una dedicació exclusiva. És en aquesta dedicació on hi ha una diferència de 48.025 euros. En aquest cas, Jordi Soler percep 50.000 euros anuals per una dedicació “exclusiva”; mentre que Puig ingressa 1.972 euros per una feina “sense dedicació”.

Consulta la retribució de l’alcalde del teu municipi del Baix Empordà a Ràdio Capital

[infogram id=”76b6b9c4-a420-4ee5-b4c7-7fcd81b73812″ prefix=”X8S” format=”interactive” title=”Percepció dels alcaldes del Baix Empordà durant el 2017″]

Si comparem el sou dels diferents alcaldes del Baix Empordà dins de la comarca de Girona, també trobem diferències. Sense anar més lluny, Jordi Soler és el tercer alcalde amb més ingressos. Per darrera de la dirigent de Girona i de Lloret de Mar. També destacar que Carles Motas, batlle de Sant Feliu de Guíxols és el sisè que més diners percep, tot i tenir una dedicació parcial amb una retribució de 44.800 euros anuals.

En referència als municipis de Palafrugell, Palamós i La Bisbal d’Empordà; tres viles amb força importància dins de la comarca; hi ha també força diferència. Josep Piferrer, batlle de Palafrugell, percep, per una feina totalment “sense dedicació” un total de 23.160 euros. Lluny dels 41.973,60 euros que ingressa Lluís Puig, al capdavant del consistori de Palamós per la seva dedicació exclusiva.

Finalment, a la Bisbal d’Empordà, el màxim dirigent, Lluís Saís, té un ingrés econòmic de 3.600 euros. Tot i això, cal tenir en compte que no hi ha dedicació, segons estipula el Ministeri. Això sí, la xifra queda gairebé 20.000 euros per sota dels ingressos de Piferrer.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Muse anuncien la pel·lícula “Simulation theory”

El novembre farà dos anys de la publicació de “Simulation Theory” l’últim disc dels Muse, que ara han anunciat que també tindrà la seva part cinematogràfica. El grup té la intenció de projectar el proper 17 d’agost a les sales IMAX aquesta producció on es podrà veure el concert gravat a Londres el setembre de…

Arctic Monkeys engeguen una campanya de crowdfunding per ajudar a les sales de concerts

Arctic Monkeys acaben de crear una campanya de Crowdfunding per recaptar fons per diferents sales de concerts independents del Regne Unit, entre les quals The Leadmill, una sala molt coneguda de la ciutat de Sheffield, que ha acollit concerts de Pulp, Coldplay, Arcade Fire, Oasis, Stone Roses o els mateixos Arctic Monkeys. La sala va…

La collita de Poma de Girona baixarà aquest any fins a les 73.000 tones però serà de més qualitat

Els productors de Poma de Girona han començat aquesta setmana la campanya de recollida, que s'ha avançat respecte altres anys. El president de la IGP Poma de Girona, Llorenç Frigola, preveu que sigui una bona campanya, tot i la disminució de producció ja que la poma gironina és la primera en collir-se de tot el mercat.

Un Acústica diferent però amb l’essència de sempre

El festival Acústica de Figueres, que vol continuar sent un referent musical per a la ciutat, tornarà els dies 27,28 i 29 d’agost en un format diferent i de pagament a causa de la Covid-19. Aquesta nova aposta per part de l’organització, duu el nom de “Les nits d’acústica” i consistirà en un cicle de…

Red Hot Chili Peppers ja han començat a gravar un nou disc amb John Frusciante

Red Hot Chili Peppers no descansen i tal com vam poder veure fa uns dies a les xarxes socials de Flea, el grup es troba a l’estudi de gravació preparant nou material amb John Frusciante, l’històric guitarrista del grup que aquest any ha tornat després de molts anys fora de la formació. La banda vol…

Altres notícies