23 C
Pals
Dimecres, 16 juny 2021
- Publicitat -

Quant ha cobrat l’alcalde de cada poble del Baix Empordà durant el 2017?

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Aquest divendres el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública ha fet públics els sous dels alcaldes d’Espanya. Dels municipis del Baix Empordà però no s’han publicat el sou de cada alcalde, però sí de la gran majoria. Entre els diferents salaris dels alcaldes, hi ha una gran diferència entre el que més ingressa i el batlle que menys.

Les dades fetes públiques pel Ministeri engloben els sous dels càrrecs electes locals durant el 2017. Aquestes informacions també s’han classificat en tres dedicacions. Per exemple, dedicació “exclusiva”, és a dir, que exclusivament treballen com a alcalde tot l’any. L’altre és “parcial” en aquest cas, treballen com a batlle però també tenen una feina secundària. I finalment, hi ha la secció d’aquells que s’engloben dins de “sense dedicació”. Aquests últims batlles no reben cap ingrés en concepte de salari però sí per assistir als plens o altres retribucions. Un últim cas són els “no informa”, que no envien les dades a la Secretaria d’Estat de la Funció Pública, però que no s’aplica a cap municipi del Baix Empordà.

En aquest mapa interactiu podeu comprovar com l’alcalde amb més salari durant el curs del 2017, ha estat Jordi Soler, batlle de Calonge i Sant Antoni. En canvi, la persona que menys ha ingressat és Josep Puig, responsable del govern a Serra de Daró. Cal destacar però que Soler, a diferència de Puig té una dedicació exclusiva. És en aquesta dedicació on hi ha una diferència de 48.025 euros. En aquest cas, Jordi Soler percep 50.000 euros anuals per una dedicació “exclusiva”; mentre que Puig ingressa 1.972 euros per una feina “sense dedicació”.

Consulta la retribució de l’alcalde del teu municipi del Baix Empordà a Ràdio Capital

Si comparem el sou dels diferents alcaldes del Baix Empordà dins de la comarca de Girona, també trobem diferències. Sense anar més lluny, Jordi Soler és el tercer alcalde amb més ingressos. Per darrera de la dirigent de Girona i de Lloret de Mar. També destacar que Carles Motas, batlle de Sant Feliu de Guíxols és el sisè que més diners percep, tot i tenir una dedicació parcial amb una retribució de 44.800 euros anuals.

En referència als municipis de Palafrugell, Palamós i La Bisbal d’Empordà; tres viles amb força importància dins de la comarca; hi ha també força diferència. Josep Piferrer, batlle de Palafrugell, percep, per una feina totalment “sense dedicació” un total de 23.160 euros. Lluny dels 41.973,60 euros que ingressa Lluís Puig, al capdavant del consistori de Palamós per la seva dedicació exclusiva.

Finalment, a la Bisbal d’Empordà, el màxim dirigent, Lluís Saís, té un ingrés econòmic de 3.600 euros. Tot i això, cal tenir en compte que no hi ha dedicació, segons estipula el Ministeri. Això sí, la xifra queda gairebé 20.000 euros per sota dels ingressos de Piferrer.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Dos detinguts més per la plantació de marihuana desmantellada a Palamós el passat octubre

Són un home i una dona de 53 i 48 anys veïns del municipi, que tindrien cura de la droga valorada en 400.000 euros
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -