10.3 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

El Col·legi Vila-romà de Palamós, futur institut escola

L'institut escola es posarà en marxa a Palamós el curs vinent amb el primer curs d'ESO i s'aniran implementant nous cursos de manera progressiva

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Palamós tindrà a partir del nou curs escolar 2020-2021 un institut escola, situat en el Col·legi Vila-roma (Sant Joan). A partir de llavors, el centre acollirà l‘oferta d’educació infantil, primària i secundària.

L’Ajuntament de Palamós i el Departament d’Educació de la Generalitat han arribat a un acord per poder utilitzar l’antic edifici de l’escola i l’actual Aula d’Aprenentatge-Escola d’Adults per ubicar la secundària. El curs vinent s’implementarà el nivell de primer d’ESO i durant els següents anys s’afegiran progressivament els altres nivells de l’Edudació Secundària Obligatòria fins a completar el cicle.

A mesura que avanci el curs, el consistori i la Generalitat faran una valoració d’aquest període inicial i de quines són les necessitats estructurals que pot requerir l’institut escola un cop estiguin desplegats tots els cursos. La finalitat és determinar si és possible la convivència dels dos serveis (primària i ESO) o bé si cal construcció d’un nou edifici dins del mateix àmbit que pugui acollir en exclusiva l’institut escola o l’Aula d’Aprenentatge.

Amb la creació del nou institut escola Palamós diversificarà l’oferta de centres públics que ofereixen al municipi el cicle de secundària, en un moment en el qual l’Institut de Palamós se situa als seus límits d’ocupació.

Els instituts escola són un nou paradigma organitzatiu en l’escola pública a través del qual es vol impulsar la transformació educativa a Catalunya. El model dona resposta a un dels punts rellevants del sistema educatiu: la necessitat de continuïtat i coherència educativa entre l’educació infantil i primària i l’educació secundària obligatòria amb l’objectiu d’assolir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i combatre la segregació escolar. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat que una de les voluntats d’aquest model escolar és afavorir les zones rurals:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Cambó

Benvolguts oients de Ràdio Capital. Com que com tanta altra gent  de la meva edat jo també em trobo...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -