29.7 C
Pals
Dimarts, 15 juny 2021
- Publicitat -

Com serà l’ampliació del Parc dels Estanys de Platja d’Aro?

Es vol construïr un pont de fust aper connectar l'antic recorregut amb el nou, i hi haurà noves portes i mobiliari urbà per accedir al parc, a banda d'altres projectes.

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’ampliació del Parc dels Estanys de Platja d’Aro està en fase de contractació d’obres i s’espera que es puguin executar entre l’octubre del 2021 i la primavera del 2022. Montse Rovira, regidora d’Urbanisme a Platja d’Aro, ha explicat que es construirà un itinerari senyalitzat amb noves explicacions, un codi QR i braille. També es vol construïr un pont de fust aper connectar l’antic recorregut amb el nou, i hi haurà noves portes i mobiliari urbà per accedir al parc, a banda d’altres projectes.

Per tot plegat es planteja acabar d’ocupar la superfície de l’illa urbana i ocupar les 15 hactàrees, quatre més de les que ara estan gestionant.

S’ha valorat amb un pressupost d’uns 535.000€, i es finançarà amb una subvenció del Pla de Foment de Turisme, el PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) i l’Ajuntament.

El Parc dels Estanys és una superfície que es va inaugurar el 2012 a Platja d’Aro, en una zona cèntrica del municipi. A la primera actuació, es va fer una repoblació de vegetació i es va crear un itinerari didàctic amb miradors per a poder contemplar les aus. Les entitats mediambientals han xifrat que hi ha unes 250 espècies diferents. La bassa, que recull l’excedent de les aigües del Riu Ridaura i de les xarxes fluvials, té una capacitat de 60.000 metres cúbics d’aigua. A més, s’ha creat una bassa d’aigua dolça permanent amb una important fauna ornitològica. També hi ha exposicions temporals d’escultures programades de forma regular des de l’estiu del 2014.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

L’Estartit reforçarà la vigilància a les platges per Sant Joan

Les platges de l'Estartit ja van estar obertes la revetlla del 2020. Aquest any, el president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer, explica que també s'hi podrà accedir. Tot i això, apunta que es reforçarà la vigilància per tal d'evitar "males pràctiques". 
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -