Margic park
La nòria del Màgic Park el dimecres 31 d'octubre

Ja s’han iniciat els primers treballs de desmuntatge, previ a l’enderroc, del mític parc d’atraccions Magic Park de Platja d’Aro, que va tancar les seves portes el setembre del 2017 després de 43 anys.

S’han retirat els lavabos, s’ha tret la instal·lació elèctrica i altres treballs menors necessaris per a poder començar l’enderroc. També s’han tramitat els permisos per a gestionar la retirada d’uralita que hi ha en la construcció. Des de l’Ajuntament afirmen que els permisos estan demanats, però que depèn de la Generalitat.

Un grup amb capital gironí va comprar l’espai a la família Xufré, que havia estat propietària del parc d’atraccions des de la seva obertura. Els actuals propietaris treballen amb l’Ajuntament per al projecte d’usos que tindrà l’espai. En declaracions al Diari de Girona, el regidor d’urbanisme de Castell – Platja d’Aro, Josep Maria Soler, va afirmar que hi haurà un hotel i locals comercials. Hi haurà pàrquing a les dues plantes soterrades, i els locals comercials es repartiran entre la planta baixa i l’entresòl. D’aquí cap amunt, serà un establiment hoteler.

Des de bon principi, l’Ajuntament va mostrar interès a quedar-se la nòria, emblema del Màgic Park i element inconfusible de Platja d’Aro. La família Xufré la va cedir al consistori, que la vol col·locar en una zona verda propera. Per a traslladar-la, s’ha de desmuntar i tornar-la a muntar a la nova destinació. S’han trobat que l’operació necessita una forta inversió, i l’Ajuntament està una mica indecís amb què fer. De moment, es buscaran noves alternatives per tal d’abaratir-ne el cost.