20.7 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

El comitè d’empresa de l’Hospital de Palamós reclama més treballadors

En la reunió dels òrgans de direcció del Patronat volen que es recullin millores per acabar amb la "precarietat laboral"

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El comitè d’empresa de l’Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran reclamen en un comunicat més treballadors a l’equipament. En una reunió que es farà durant el dia d’avui, es trobaran els òrgans de direcció del Patronat d ela Fundació per aprovar els pressupostos del 2022. Els treballadors del centre hospitalari i de la Gent Gran, demanen que s’acabi aquesta “situació de precarietat laboral”, i que es “recullin millores per satisfer les demandes de més personal en diferents serveis”.

En el comunicat, afirmen que “el personal està molt esgotat de la situació” i apunten que “aquestes mancances ja es reclamaven abans de la pandèmia”. Fa dos anys que va esclatar la pandèmia i els serveis sanitaris, no només de l’Hospital de Palamós, de tot Catalunya demanen més personal.

La situació del personal sanitari

Susanna Garcia Bramley, presidenta del comitè d’empresa de l’Hospital de Palamós, explica “que la càrrega de treball en molts serveis és brutal” i que lamenten que després de tant de temps la manera de treballar de sanitat “no hagi canviat gaire”. Tal com afirmen en aquest mateix comunicat, “segueixen els contractes precaris fix discontinu, les guàrdies intreminables en algunes especialitats, saturació general als serveis d’urgències, laboratori, rehabilitació, llistes d’espera quirúrgiques, especialitats, etc”.

A més, expliquen que la societat ha d’entendre que molta feina habitual dins d’un hospital queda frenada per la Covid-19. El sistema no té més mitjans ni més mans. Exposen el que passa actualment a molts hospitals, “no hi ha prou professionals de la sanitat per atendre la demanda en aquest moment”.

Per això, en el comunicat insisteixen en demanar més mans per complir amb les seves funcions. Deixen clar que són “treballadors de la sanitat, no herois, ni robots”. Reafirmen la seva posició i demanen que al Baix Empordà s’hi afegeixin més mans i recursos. Ja des de la primera onada la situació de desconeixement i la falta d’EPI, fins ara a la sisena onada on s’han infectat molts treballadors, el Comitè d’empresa deixa clar que s’ha de millorar la planificació i les condicions laborals dels treballadors sanitaris.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -