6.3 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

Condemnat a dos anys de presó i inhabilitat divuit mesos un agent dels Mossos d’Esquadra

El mosso estava en possessió de marihuana i va simular un robatori i un accident de cotxe per tal de rebre la indemnització de l’assegurança

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons hem pogut llegir al Diari de Girona, ahir va tenir lloc a l’Audiència de Girona el judici d’un mosso per fets comesos el 2013. L’agent havia estat en possessió d’uns 61 grams de marihuana que guardava en un pis de Palamós i va fingir un robatori i un accident de cotxe per tal de rebre la indemnització de l’assegurança. També va fer consultes a dades policials sense causa justificada.

Tot i així, el 14 de novembre del 2013, pel que sembla abans de saber que hi havia una investigació contra ell, va entregar voluntàriament la bossa de marihuana, estimada en uns 327 euros a preu de mercat negre, a agents de la Divisió d’Afers Interns dels Mossos i els va donar el seu telèfon mòbil.

Pel que fa a l’estafa a l’assegurança, el mosso es va conxorxar amb l’amo d’un taller mecànic per simular un robatori de cotxe. Va desmuntar els para-xocs i els retrovisors i va trencar una de les finestretes del cotxe. Així van aconseguir uns 3.000 euros de l’empresa asseguradora.

Uns mesos després, el mosso, conjuntament amb altres dues persones, va simular un accident de cotxe amb danys físics amb la qual cosa va rebre de la Seguretat Social més de 2.000 euros.

Malgrat això, la Fiscalia, que inicialment demanava 12 anys de presó, va rebaixar la pena a dos anys per tres atenuants. El primer per dilacions en el judici -van passar sis anys abans de tramitar el cas- el segon perquè va reconèixer els fets i el tercer per reparació de danys, ja que havia prèviament consignat diners per fer front a les indemnitzacions.

Ara bé, no complirà la seva pena ja que el tribunal ha acordat canviar l’empresonament per una multa de 4 euros per dia de presó i pel que fa a la seva inhabilitació d’un any i mig, el seu advocat, Samuel García-Quintas assegura que tramitaran una petició d’indult parcial. A banda de l’agent, hi van haver tres persones més processades amb penes entre tres i cinc mesos de presó i multes de 184 a 280 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Canvi de temps amb pluja, vent i ambient més fred

Vent de component nord-est, mala mar i pluja en dilluns amb una temperatura màxima molt més baixa que els dies anteriors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -