13 C
Pals
Diumenge, 4 desembre 2022
- Publicitat -

El Consell Comarcal facilita 60 contractes subvencionats a empreses del Baix Empordà amb el programa 30 plus

Un total de 42 empreses seran subvencionades amb 1.125 euros al mes per jornada completa o la part proporcional en cas de jornada parcial, fins a un màxim de 9 mesos

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’execució del Programa 30 plus 2021 al Baix Empordà, que encara la seva recta final, ha creat 60 contractes per a persones de la comarca, 54 dels quals han estat subvencionats. S’ha prioritzat la contractació de persones majors de 45 anys i, per aquest motiu, el 75% de les persones contractades superen aquesta edat. Alhora, més del 40% de les persones participants són aturades de llarga durada.

Amb això, es millora les possibilitats d’inserció d’uns col·lectius que sovint troben menys reconeiement al món labroal i dificultats per accedir a alguns llocs de treball, malgrat ser persones totalment vàlides i preparades. El programa, a més, proporciona una formació a mida per acabar e millorar les competències requerides als diversos perfils professionals.

Tot i que la majoria de perfils estan relacionats amb l’atenció al client i les tasques administratives el programa ha volgut oferir l’oportunitat a empreses diverses incloent professions de tot tipus. Així, s’ha ocupat llocs de treball com el d’operari/a de processos de la industria alimentària, ajudant de manteniment o ajudant de magatzem. Les empreses que han participat incorporen a la seva plantilla una persona el contracte de la qual se subvenciona entre 6 i 9 mesos.

La gran majoria de les empreses que han participat han fet contractes indefinits o fixes discontinus i més del 40% de les empreses (amb 24 persones) seguiran amb el treballador o els treballadors una vegada finalitzi el contracte subvencionat.

El vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, ha expressat la seva satisfacció per l’èxit assolit: “60 persones amb dificultats per accedir al món laboral per motius d’edat tindran un contracte i, com a mínim, a 4 de cada 10  se’ls perllongarà més enllà del temps subvencionat, unes xifres importants”. Dilmé ha agraït la predisposició de les empreses de la comarca per participar en el programa.

Pròximament s’iniciarà la setena edició del Programa 30 plus (30 plus 2022), que al igual que aquesta última edició del programa (30 plus 2021) està gestionat per l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i està finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, mitjançant els fons de la Conferència Sectorial de Relacions Laborals i d’Ocupació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Policarp: “Busco sortir de la zona de confort i plantejar-me nous reptes”

Jordi Policarp va presentar per últim cop el seu llibre "Santa innocència"
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -