17.6 C
Pals
Diumenge, Setembre 22, 2019

El consell dels infants: Una eina per empoderar

El més llegit

Incidències i actes suspesos al Baix Empordà per les fortes tempestes

Consulta la recopilació de dades, incidències i actes suspesos a causa de les tempestes d'aquest dissabte.

🔴VIDEOS: imatges dels impressionants aiguats arreu de l’Empordà

Imatges de les inundacions ocasionades pels aiguats d'aquest dissabte al Baix Empordà

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona visita Santa Cristina d’Aro

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, va realitzar ahir a la tarda una visita institucional al municipi de Santa Cristina d’Aro, essent rebut per l’alcaldessa, Lourdes Fuentes, i els tinents d’alcalde Josep Xifra i Jaume Quintana

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"
Andreu Paneque
Andreu Paneque
Politòleg

El passat 23 de Febrer, es va publicar el llibre Infància i Participació Política elaborat a partir del simpòsium ‘Els Consells d’Infants. Noves formes de participació política i cívica dels nens i nenes de Catalunya’. Aquest, ha estat elaborat en col·laboració amb 55 municipis catalans compromesos amb la participació infantil en les seves ciutats i pobles. Entre aquests, municipis com la Bisbal d’Empordà o Palafrugell han estat presents.
El llibre recull experiències reals que poden ajudar tant a tècnics, polítics i persones implicades en la participació infantil a trobar eines de dinamització per promoure els Consells d’Infants i Adolescents. Alhora, preten incentivar i orientar els responsables polítics que vulguin en el seu municipi activar el procés de constitució d’un Consell d’Infants. Dinàmiques com aquestes mostren la creixent preocupació per part de les nostres insitucions per a un empoderament el que és un sector molt important de la nostra societat: els adolescents i els infants.

Veient la dinàmica transformadora que està patint la política actualment en el nostre país, el foment i la formació de la participació política als joves s’ha de convertir en una de les pedres angulars en els plans estratègics dels consorcis locals catalans, justament allà, on les persones han d’adquirir més rellevància.

  • Tot i això, per aconseguir-ho, i a pesar de definir com a positiva l’experiència i la formació dels esmentats Consells dels Infants, cal fer una radiografia del programa i puntualitzar en alguns aspectes rellevants i millorables:
    Primerament, i per el bon desenvolupament de programes d’aquesta tipologia, caldria acompanya l’experiència d’una formació per a que els infants i adolescents comprenguin que representa la participació política, com també la rellevància de la política en el dia dia. D’aquesta manera, i lligat amb un altre aspecte rellevant del programa, es podria explicar el llarg ventall de participació política que existeix més enllà de la participació institucional.
  • Segurament, la participació en Consell d’infants, pot i és un reclam per als joves, però no podem limitar-nos a una tipologia que cada cop més, es veu complementada amb altres tipologies de participació, i més un col·lectiu acostumat a la utilització de les xarxes socials i altres vies de comunicació amb les que s’obren infinitats de possibilitats.
  • Finalment, cal recalcar la preocupant situació present en la nostra comarca, veure com entre els participants només hi són presents les localitats de la Bisbal d’Empordà i Palafrugell hauria de servir com a reflexió per a tots aquelles alcaldesses i aclades presents en el nostre territori.

Últimes notícies

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

Denuncien a l’Audiència Nacional a Carles Ventura (CUP) per “amenaces”

L'acusen de "legitimar el terrorisme" fruit d'un tuit, posteriorment esborrat, on Ventura els deia "a mirar sota el cotxe"
audio

La Llista – 21 setembre 2019

Si t'has perdut La Llista de Capital ja pots tornar-la a escoltar! Avui hem estrenat 5 novetats i Ed Sheeran ha tingut una bona notícia!
audio

Factoria d’estiu – 21 setembre 2019

Darrera edició estiuenca del Factoria amb l'Àlex Mata! Avui hem tornat a sortir al carrer a preguntar a la gent per la seva cançó estiuenca.
audio

Cocodril Club – 21 setembre 2019

Ja pots recuperar el Cocodril Club d'aquesta setmana! El programa revival de l'Albert Malla, un clàssic de Ràdio Capital.

Més notícies