23.3 C
Pals
Dilluns, 27 juny 2022
- Publicitat -

Consells per començar a córrer. Quin tipus de petjada tens?

Pau Punseti
Pau Punseti
Fotògraf
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Si ja us hem despertat les ganes de sortir a córrer i fins i tot, ja heu sortit algun dia ni que siguin 10 minuts, per estirar una estona les cames, avui us portem alguns consells perquè pugueu continuar corrent amb seguretat:

Comprar unes bones sabates específiques per córrer. És molt important tenir en compte, en el moment que comprem les sabtes, quin tipus de petjada tenim. Si som pronadors, supinadors o la nostra petjada és neutre. Si no seleccionem la sabata adequada a la llarga pot portar a patir lesions.

Els estiraments us ajudaran a no sofrir ni abans ni després d’una sessió intensa de running. És molt important escalfar abans de sortir a córrer, com fer estiraments després de l’entrenament.

Planificar dies de descans en el nostre entrenament també és bàsic. Descansar és tant o més important com sortir a córrer. Deixar reposar els nostres musculs, sobretot al principi que començem a córrer ens anirà bé per no carregar-nos muscularment.

Sortir a córrer s’ha de convertir en un hàbit si volem notar la nostra evolució. Possar-nos metes diàries, setmanals o mensuals, ens ajudarà a que el running es converteixi en un hàbit dia a dia, i a sortir amb ganes.

Descargar-nos qualsevol aplicació on puguem enregistrar els nostres temps quan sortim a córrer també ens ajudarà a veure la nostra evolució. Sortir a córrer amb música també ens podrà ajudar a sortir amb ganes i aconseguir la meta que ens haguem proposat.

 

Però com hem comentat al principi és molt important saber quin tipus de petjada tenim, i per tant saber quin tipus de sabta ens haurem de comprar. Tenint en compte això, existeixen tres tipus de petjada:

Pronador: La característica principal rau en que el peu s’enfonsa cap a la zona interior. Es tracta d’un aspecte fisiològic, en el que el peu recolza el pes per adaptar-se a les irregularitats del terreny, amb la finalitzat d’evitar lesions. Quan aquesta pronació es remarca podem parlar d’un corredor pronador. Ho pateixen un 55% – 60% dels corredors.

Neutre: Significa que els peus no tendeixen a girar ni cap a l’interior ni cap a l’exterior. El peu normal és aquell en que el recolzament comença a la part externa del turmell i fa a continuació una discreta pronació cap a la part mitja.

Supinador: Ho entenem com l’efecte contrari a la pronació, quan el peu es recolza sobre la seva part exterior. Normalment es tracta d’un peu amb molta estructura i amb poca mobilitat on el turmell sol anar cap enfora. Es una alteració poc freqüent, com a molt en un 10% dels corredors. Sovint es pot confondre amb el desgast de la zona externa del taló. Els supinadors desgasten completament la part exterior de les bambes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

28 de juny, dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

Demà 28 de juny es celebra la Diada de l'Orgull LGTBIQ+ 2022 (lesbianes, gais, transexuals, bisexuals, intersexuals, queers i altres). Molts...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -