Convergència i Unió de la Bisbal demana la gestió directa del servei de recollida selectiva
Manel Magrinyà

El grup municipal de Convergència i Unió de la Bisbal demana la gestió directa del servei de recollida selectiva i ha presentat una moció perquè el proper Ple municipal la pugui acordar. Es vol que l’Ajuntament recuperi la gestió de la recollida selectiva de paper, vidre, plàstics i orgànica, que en aquests moments té cedida al Consell Comarcal del Baix Empordà. Des de CiU s’ha denunciat en diverses ocasions les deficiències del servei i l’acumulació de residus als voltants dels contenidors en estar aquests totalment plens.

 

Xavier Dilmé recorda que a mitjans d’agost, els contenidors de reciclatge de bona part de la ciutat estaven col·lapsats, plens i amb nombroses bosses de vidre, plàstic i papers als voltants, un fet que la regidora la regidora de Medi Ambient, Gemma Pascual (ERC) va atribuir també a problemes del servei del Consell.

 

Dilmé explica que “si es recupera el servei per part de l’Ajuntament, s’haurà de fer bé i no hi haurà possibilitat de buscar excuses. No podem demanar a la ciutadania que faci reciclatge i quan vagi als contenidors estiguin pels a vessar i ho vegi tot escampat pels voltants de les àrees d’aportació. O que faci compostatge perquè l’ordenança diu que se li farà bonificació i després se li digui que no se li fa perquè no s’ha pogut fer la inspecció. Què li expliques al ciutadà quan ell ha fet el que se li ha demanat?”.

La moció també demana que s’aprofiti la situació per replantejar la ubicació de les actuals àrees d’aportació que hi ha a la ciutat per tal que n’hi hagi més, estiguin més ben repartides i disposi cadascuna d’elles dels quatre tipus de contenidors.