8.8 C
Pals
Dimarts, 23 abril 2024
- Publicitat -

La Cuina de l’Empordanet crea el projecte “De la llotja a la cuina” per valoritzar la pesca local

Amb ‘De la Llotja a la Cuina’, La Cuina de l’Empordanet compta amb la col·laboració del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava. S’han tirat endavant trobades entre cuiners del col·lectiu gastronòmic i pescadors de la Costa Brava, que s’han fotografiat i enregistrat en vídeo; s’està editant un llibre de receptes; i es faran visites a escoles d’hostaleria.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La iniciativa té diversos objectius com són incrementar el coneixement de les bondats gastronòmiques del producte de pesca local i, per tant, la seva demanda i valor de mercat; prestigiar els restauradors incidint en l’ús del peix i marisc de la Costa Brava; valoritzar una sèrie d’espècies pesqueres seleccionades en particular així com el conjunt de la pesquera en general; i, especialment, posar en valor la feina dels pescadors.

Per tal de tirar endavant ‘De la Llotja a la Cuina’ s’ha treballat a través de tres eixos. El primer descriu el vincle professional i necessari entre pescadors i restauradors. El que s’ha fet és emparellar 17 cuiners del col·lectiu amb 17 pescadors dels ports de Roses, L’Escala, L’Estartit, Palamós i Blanes. S’han trobat per intercanviar vivències i opinions referents als seus sectors professionals. A partir d’aquí, s’estan elaborant unes càpsules de vídeo de cada una de les trobades produïdes pel realitzador audiovisual Òscar Vall que es poden començar a veure al canal de YouTube de La Cuina de l’Empordanet i un reportatge fotogràfic a càrrec de Lluís Català que ja s’exposa en tres espais exteriors com són el Port de Palamós, la façana del Restaurant El Roser 2 de L’Escala, i el Centre d’Interpretació del Peix (MARAM), també a L’Escala.

El segon eix és la creació d’un llibret de receptes culinàries ideades pels xefs del col·lectiu. S’han triat 17 espècies pesqueres locals que es volen potenciar gastronòmicament, i cada una d’elles s’ha convertit en l’ingredient principal d’una recepta. Del llibret, que s’està editant, se’n faran 1.000 còpies que es trobaran a les llotges i a diferents peixateries de la Costa Brava.

Finalment, també s’està treballant en la presentació del projecte, tant dels vídeos com de les receptes a través de demostracions en directe, a diferents escoles d’hostaleria de la demarcació de Girona. En concret, a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà de Figueres i a l’INS Baix Empordà de Palafrugell. Aquestes visites tindran lloc tan bon punt comenci el curs acadèmic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -