9 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

Cultura i patrimoni arreu del Baix Empordà, durant les Jornades Europees de Patrimoni

Repassem les activitats organitzades al Baix Empordà aquest cap de setmana en motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els dies 7, 8 i 9 d’octubre se celebren les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) a Catalunya. En motiu d’aquestes jornades, iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea, s’han organitzat activitats i experiències culturals arreu del territori, també al Baix Empordà.

Baluards de Pals

El dissabte i el diumenge es faran tres visites guiades als baluards de Pals, en què es parlarà de la muralla, les bestorres, la Torra de les hores, l’Església i el Terrabastall del municipi. A més, durant la visita també es farà un viatge en el temps per descobrir com els nostres avantpassats construien estructures de defensa per protegir-se de bandolers, pirates o exèrcits enemics. Una part de Pals que, segons Esther Reig, de l’Area de Turisme, no són gaire conegudes. 

Les visites seran el dissabte a les 10.30 h i a les 16.30 h i el diumenge al matí, a les 10.30 h. Cal fer una reserva prèvia al 972637380 o escrivint a [email protected].

Visita guiada al Museu de la Pesca

Un museu que obre les seves portes per les Jornades Europees de Patrimoni és el Museu de la Pesca de Palamós. Ho farà amb una visita guiada el dissabte 8 d’octubre a les 12 h. Cal reserva prèvia a 972600424 o [email protected]. El Museu de la Pesca és clau per conèixer el passat del món pesquer, però sobretot el seu present i els reptes del seu futur. Ho explica Glòria Ñaco, dinamitzadora del Museu.

Visita al poblat iber de Castell

El dissabte a les 16.30 h, els especialistes del Museu d’Arqueologia d’Ullastret faran una visita guiada pel poblat iber de Castell, tot explicant les últimes intervencions arqueològiques que s’hi han dut a terme. Gabriel Jesús de Prado, director del museu d’Ullastret, explica que són les primeres que s’hi fan en els últims vint anys. 

A part d’això, el dissabte també hi haurà una visita guiada a una zona del poblat d’Ullastret, per ensenyar unes noves restes que s’hi han trobat. Finalment, el diumenge a les 12 també es farà una vsiita guiada teatratlitzada basada en la novel·la Ànima de Tramuntana dee Núria Esponellà. 

Per a aquestes activitats també cal reserva prèvia a través d’aquesta web.

Descobrir a Josep Pla

Durant aquest cap de setmana també hi haurà dues oportunitats per saber més sobre l’escriptor Josep Pla. Per una banda, hi haurà portes obertes a la Fundació (Palafrugell), el dissabte de 10.30 h a 14 h i de 16 h a 17 h. Així doncs, els visitants podran visitar l’exposició permanent sobre la vida i obra de Pla i l’exposició temporal “Joan Fuster – Josep Pla: una conversa infinita”. El director de la Fundació, Francesc Montero, explicava a Ràdio Capital aquest estiu que, visitant la fundació, es pot obtenir una visió panoràmica de Josep Pla.

El mateix dissabte, a les 11.30 h, també hi ha la Ruta Josep Pla a Cap Roig. En aquesta activitat, també organitzada per la Fundació Josep Pla, s’explicarà la història del matrimoni Woevodski-Webster (els primers en comprar propietats a Cap Roig) a través de fragments de l’obra Josep Pla.

Els Paisatges del Suro

També a Palafrugell, el diumenge 9 d’octubre a les 12 h es podrà visitar la part nova del Museu del Suro de Catalunya. Es farà en una visita guiada per la qual cal fer reserva prèvia (972307825 o [email protected]).

Brigadistes internacionals a Guíxols i s’Agaró

A Sant Feliu de Guíxols, es farà una visita guiada de la mà d’Esther Bussot per diverses edificacions de Sant Feliu de Guíxols i S’Agaró que van allotjar hospitals i residències per a brigadistes. Un itinerari urbà que començarà a la Ronda Gral. Massanes, a l’entrada del cementiri. Cal reserva prèvia al 972.821.575 o a [email protected].

Aquestes són només algunes de les activitats que es poden fer durant aquest cap de setmana al Baix Empordà en motiu de les Jornades Europees de Patrimoni. Totes les activitats, com més visites guiades al Camí de Ronda de S’Agaró, a l’aeròdrom de Canet de la Tallada o al Castell-Palau de Bellcaire, es poden consultar a la pàgina web de Patrimoni Cultural de la Generalitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×17

Avui portem alineació de luxe per saber on som i, sobretot, cap a on anem, gràcies l’Oriol Moliner, que...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -