23.7 C
Pals
Divendres, 1 juliol 2022
- Publicitat -

Els cursos al Viver d’Empreses de Calonge augmenten el nombre d’alumnes

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Viver d’Empreses de Calonge ha doblat la seva oferta en gairebé dos cursos. La primera vegada, el curs 2016/2017, hi havia 14 cursos; ara però se n’han cursat 25 durant aquest últim curs acadèmic.

Les bones xifres d’assignatures disponibles també s’han contemplat amb el nombre d’estudiants. Enguany, han estat 275 persones, lluny dels 110 primers. Ara però, el problema està en la gran quantitat de persones que s’han quedat sense poder cursar l’activitat desitjada. Des de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni han informat que s’ha arribat a emplenar alguns dels cursos.

El seu balanç és molt bo segons ha argumentat l’Ajuntament sobre el Viver d’Empreses de Calonge. Ara però el consistori ha de posar el focus en les diferents assignatures on hi ha hagut overbooking. Ho ha destacat Arturo Prades, regidor de Promoció Econòmica a Ràdio Capital.

Durant el proper curs, al Viver d’Empreses de Calonge seguiran apostant pels tres perfils que tenen. La primera consisteix en persones que ja treballen en diferents empreses de la zona, però que volen millorar. L’altre consisteix en formar en l’emprenedoria i finalment el tercer, i pel qual hi aposten més, són aquells que busquen feina.

De fet, de l’últim perfil, Prades destaca que s’han sentit “desbordats” amb el nombre de sol·licituds. Malgrat els diferents grups, cal diferenciar aquest últim entre els més demandants. Segons el regidor de Promoció Econòmica, al Viver d’Empreses de Calonge hi solen anar menors de 30 anys que no han estudiat o es volen dedicar al sector servei.

Els joves però queden lluny del perfil amb força més demanda que és el de majors de 45 anys. Aquí és on hi ha més atur, com assegura el regidor, i els cursos estan enfocats en aquests perfils. Un estil de demandant que, amb 50 anys, ha sortit del sector de la construcció i es vol especialitzar en altres àmbits.

Així com enguany el nombre d’ofertes ha augmentat, les novetats pel curs vinent apunten al mateix estil. Arturo Prades ha explicat que aviat es publicaran totes les noves oportunitats de formació però que “hi ha cursos que es dupliquen”. Sense deixar de banda l’aposta del consistori de perfils com els aturats de llarga durada, que també tindran espai al Viver d’Empreses de Calonge.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els Mossos consoliden el desplegament de la Unitat de Policia Marítima amb tres noves embarcacions

Una de les embarcacions estarà a la base que té el cos a Palamós amb l'objectiu de dur a terme tasques de seguretat, vigilància o salvament des del litoral català
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -