16.1 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

David Casadellà, productor de poma de Girona, ha perdut cinc hectàrees a causa dels temporals

D'aquestes va poder replantar-ne només una durant el mes de febrer, de planta jove de pomera, que va tornar a perdre amb els últims aiguats

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
David Casadellà, productor de poma de Girona, ha perdut cinc hectàrees a causa dels temporals
Loading
/

David Casadellà, productor de poma de Girona amb camps a Gualta, Serra de Daró i Ultramort, és un dels agricultors del Baix Ter afectats tant pel temporal Glòria com pels últims viscuts. Per aquest productor, els camps d’Ultramort van ser els més perjudicats per la Glòria en trencar-se les motes del Ter de Foixà.

D’aquestes cinc hectàrees, Casadellà va poder replantar-ne només una durant el mes de febrer, de planta jove de pomera que, segons rebla, triga entre 3-4 anys a entrar en producció. El productor indica que com que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) no va realitzar la reparació de les motes del Ter de la zona de Foixà, amb aquests últims aiguats, l’aigua va tornar a sortir del riu i es va destruir de nou aquesta nova finca.

A banda de l’ajut adreçat a les comunitats de regants del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya per un import total de més de 3 milions d’euros, Casadellà diu que estan pendents de l’aprovació d’un ajut per tots els afectats del temporal Glòria.

A més d’aquesta situació que viuen els agricultors, els temporals i l’acumulació d’aigua també han facilitat l’aparició del fong del motejat en les diverses plantacions de pomeres de la zona del Baix Ter, que ha fet necessari el tractament amb helicòpter per controlar-lo per primera vegada en aquesta zona. Aplicant aquest producte fitosanitari s’evita la contaminació del fong en les fulles i els fruits de les pomeres, aconseguint així que no es perdin les collites.

Amb tot això, Casadellà apunta que s’ha de seguir treballant, tot i que la producció per l’any que ve, que es cull entre agost i novembre segons la varietat, probablement serà inferior en un 20% a la dels últims cinc anys.

Per evitar futures situacions com la patida, l’agricultor apunta que cal una millora en les infraestructures del Baix Ter donat que són deficients, i es queixa de la mala gestió de l’ACA que mantenen aigua als pantans per subministrar a altres comarques i al desembassar-la pels temporals agreuja l’efecte als camps empordanesos.

 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell rep la visita d’alumnes de la ciutat de Kristianstad de Suècia en el marc del programa Erasmus+

En el marc del programa Erasmus+, s'ha organitzat una estada de dos alumnes de Formació Professional (en electricitat i automàtica) a l'empresa palafrugellenca Amitec.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -