24.8 C
Pals
Dissabte, 2 juliol 2022
- Publicitat -

Demanen la dimissió del regidor de Palafrugell, Quim Vencells (PSC)

La picabaralla a les xarxes socials ha acabat amb la petició de la dimissió de Quim Vencells per comentaris que ratllen la xenofòbia

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Grup Municipal de Palafrugell d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha demanat la dimissió del regidor Quim Vencells. El socialista s’ha posicionat clarament en contra del tancament de l’escorxador i ha titllat al regidor de Serveis, Jaume Palahí de “mentider”.

Aquest dissabte, l’escorxador de Palafrugell ha tancat després d’anys en fallida i abocant l’aigua contaminada al clavegueram públic. Segons ha explicat el regidor Palahí, quan van arribar als primers plenaris després de les eleccions, un pagès va denunciar-li el seu malestar amb la contaminació generada per l’escorxador. Després d’una investigació, s’ha demostrat que l’aigua del pou estava contaminada, com ha explicat el regidor.

A partir d’aleshores es va fer una instància a l’Ajuntament d’aquell moment. A partir d’aleshores, l’escorxador es va connectar a la xarxa del clavegueram del municipi. “Sense permís” com ha explicat Palahí a Ràdio Capital.

Aquesta connexió al clavegueram ha estat un dels motius pel tancament de l’escorxador. La instal·lació avocava de manera contaminada, els residus pel clavegueram públic. També Palahí ha explicat que després de fer dos concursos per crear una depuradora, no s’hi va presentar ningú.

L’altre factor que ha portat a tancar l’escorxador però ha estat el gran dèficit econòmic que acumulava. L’any passat, l’espai havia tingut un dèficit de més de 40.000 euros, com ha explicat el regidor de Serveis de Palafrugell. Mentre que el dèficit acumulat, de l’última dècada era més de 200.000 euros.

Captura de pantalla del comentari, ja esborrat, de Quim Vencells al seu Facebook

El tancament però no ha passat desapercebut a les xarxes socials, on des d’allà s’ha creat una picabaralla entre regidors al Facebook. De fet, Quim Vencells ha compartit que l’escorxador tornarà a obrir per la matança del xai durant la festa islàmica.

Una acusació que Palahí ha titllat de falsa i des del grup d’Esquerra Republicana han demanat la dimissió del socialista. De fet, Jaume Palahí ha dit a Ràdio Capital que aquests rumors ratllen la xenofòbia.

Entre l’equip de govern, però, s’ha explicat que al llançar l’aigua contaminada a la llera pública, el preu per fer ús de l’escorxador era menor. Han assegurat que Quim Vencells s’ha estat lucrant de les diverses taxes, que segons Vencells, sempre les “ha posat l’Ajuntament”.

Captura de pantalla del comentari, ja esborrat, de Quim Vencells al seu Facebook
Captura de pantalla del comentari, ja esborrat, de Quim Vencells al seu Facebook

A la picabaralla, també s’hi ha unit l’actual alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, explicant de manera més calmada les circumstàncies del tancament. A la resposta, també de Vencells, s’hi pot llegir que els abocaments a la llera pública, sempre hi han estat, de la mateixa manera que a altres municipis del Baix Empordà.

Captura de pantalla del comentari de Josep Piferrer i Quim Vencells
Captura de pantalla del comentari de Josep Piferrer i Quim Vencells

Ara per ara, Quim Vencells ha explicat a Ràdio Capital que està pendent de la conversa amb els seus advocats per saber com seguir actuant. D’altra banda, Jaume Palahí, ja ha publicat un comentari al seu perfil de Facebook explicant que està esperant la “demanda als jutjats”. Assegura que és allà on s’han de parlar les coses i no a les pàgines de Facebook.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un acord d’última hora permetrà que se celebri el Barcelona Beach Festival

Aquest dissabte s’ha celebrat una reunió entre Bombers i l’Ajuntament de Sant Adrià que ha permès que el Barcelona Beach Festival es pugui celebrar sense cap problema aquesta mateixa tarda. L’Ajuntament demanava a Bombers que emetés l’informe favorable de prevenció de riscos per poder atorgar la llicència. Finalment ambdues parts han aprovat la celebració del
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -