23.6 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

L’escorxador de Palafrugell tanca definitivament

El govern municipal no ha trobat cap gestor privat que se’n vulgui fer càrrec

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’escorxador de Palafrugell tancarà definitivament. El govern municipal no ha trobat cap gestor privat que se’n vulgui fer càrrec i per això, finalment, ha decidit acabar amb l’activitat. L’Ajuntament havia tret a concurs dues vegades la gestió de l’escorxador. Però els dos concursos han quedat deserts. Això tot i que en el segon cas, el consistori va comprometre’s a fer-hi una inversió de 140.000€ per resoldre les mancances de l’equipament i donar garanties medi ambientals. L’equip de govern ha intensificat les gestions per convèncer algun operador privat que assumís la gestió de l’escorxador. Però ningú ha fet el pas. Ho explica l’alcalde, Josep Piferrer.

L’escorxador de Palafrugell acumula pèrdues des de l’any 2007 que ja sumen uns 230.000€. L’escorxador també arrossegava mancances estructurals, fins al punt que incomplia la normativa sanitària perquè es llençaven les aigües brutes al clavegueram. Això s’havia resolt darrerament amb un camió cisterna que les portava a la depuradora. El govern de Palafrugell havia assumit invertir-hi per resoldre els dèficits ambientals, però finalment la càrrega econòmica de les pèrdues portarà al tancament definitiu. El consistori oferirà als dos treballadors municipals de l’escorxador la possibilitat de recol·locar-se en altres places de la mateixa categoria.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les noves mesures energètiques preocupen els comerciants del Baix Empordà

Les noves mesures d'estalvi energètic, que marquen la temperatura mínima per l'aire condicionat als 27 graus i obliguen a apagar els llums dels aparadors a partir de les deu de la nit, han entrat en vigor aquest dimecres 10 d'agost. Unes mesures que els comerços del Baix Empordà entomen amb certa hesitació i escepticisime
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -